MRKVOVO-OŘECHOVÁ BÁBOVKA // recept

9. července 2020



  • 270 gramů nastrouhanné mrkve najemno
  • 45g rozpuštěného Ghí nebo kokosového oleje
  • 3 vejce
  • 1ks kypřícího prášku
  • 275g špaldové celozrnné mouky
  • 100g Erythritolu, nebo jiné sladidlo
  • 150g rozemletých vlašských ořechů
  • 2 lžíce skořice
  • 1/2 menšího hrnku mléka (podle hustoty)
  • 2 lžíce karobu, nebo kakaa (do poloviny těsta)


Ingredience na těsto pořádně smícháme a podle hustoty přidáme rostlinné mléko. Polovinu těsta dáme do vymazané bábovkové formy. Druhou polovinu smícháme s kakaem, nebo karobem a také přidáme do formy. Pečeme na 170 stupňů, 50-60 minut, záleží na troubě.





4 komentáře

  1. Naprostá pecka👌🏻👌🏻 je výborná

    OdpovědětSmazat
  2. Úžasné! Upravila jsem na bezlepkovou a bezlaktozovou variantu - místo mouky mleté bezlepkové vločky s rýžovou moukou a místo mléka soyové mléko. Výsledek perfektní!

    OdpovědětSmazat
  3. Ja milujem kombináciu mrkva-orechy ♥ A do toho ešte jablká, mňam! ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětSmazat
  4. Koukala jsem na ní už na Instagramu.. Mňam, brzo recept vyzkouším :)

    OdpovědětSmazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥