NOVÉ VLASY // prodloužení

24. května 2020


Dneska vás chci přivítat u nového článek ohledně mých vlasů. Před pár dny se mi splnil sen o hustých a dlouhých vlasech. Byla jsem totiž na prodloužení vlasů a chtěla bych s vámi sdílet některé informace, které by mohly zajímat všechny slečny, které o prodlužování vlasů přemýšlí. 


Než se vrhneme na samotné prodlužko, ráda bych vám řekla něco o mých vlasech. Svoje vlasy mám suché a zničené. Vyzkoušela jsem na ně už úplně cokoliv. Od různých ozdravných procedůr za tisíce u kadeřníka, až po ty nejlepší masky, které všem fungují, kromě mě. Vlasy si nechávám barvit jen přelivem, nežehlím je, fénuji jen občas od hlavy, používám kvalitní produkty na umývání a jednou týdně si dělám zábal. Celkově si myslím, že se o svoje vlasy starám víc než dobře, ale nebylo to na nich nikdy vidět. Vždycky jsem si přála dlouhé vlasy, ale jakmile jsem je měla delší než pod klíční kosti, byly to jen takové cáry a růst se zastavil, takže jsem to vždycky nechala šmiknout a dál jsem o dlouhých vlasech jen snila. 

Jednou jsem tak nějak projížděla Pinterest a při pohledu na krásné, dlouhé, zrzavé vlasy mě napadlo, že bych mohla zkusit prodloužení, které má v dnešní době kde kdo. Začala jsem se o to zajímat, zjišťovat si informace a odhodlávala jsem se na prodloužení jít. Jelikož jsem ale v životě neměla delší vlasy, bála jsem se, jak budu vypadat a říkala jsem si, že to ke mě asi nejde. I reakce mého okolí na prodloužení byla spíše negativní. Tak jsem se pořád nemohla dokopat k tomu, abych se objednala. I když mi to víc a víc vrtalo hlavou. Nakonec jsem dostala zprávu od majitelky salónu Cool, kam jsem už pár měsíců chodila a dokonce jsem tam i jednou psala ohledně informací o prodlužování vlasů. Napsala mi, že momentálně shání někoho na prodloužení vlasů a zrovna si projížděla zprávy a já jsem se nedávno na informace ohledně delších vlasů ptala. To byl fakt osud! Netrvalo to dlouho a my jsme se domluvily na spolupráci. A upřímně. Tohle byla a je asi ta nejvíc nejlepší spolupráce za celé roky. Beru to jako takovou velkou odměnu za ty roky, co se mé práci věnuji. 


Objednala jsem se na další týden a doufala, že to bude dobrý. I když musím přiznat, že mě musel Fíla občas trochu uklidnit, abych si to nerozmyslela. Protože jsem opravdu nevěděla, jak budu vypadat. Nikdy jsem si nezkoušela ani žádnou paruku s delšími vlasy. :D No a teď k samému procesu a informacím, které vám chci dnešním článkem předat. 


Celý proces prodlužování zabral asi 3 hodinky a to i s barvením, což mě opravdu překvapilo, protože jsem si myslela, že to bude na celý den. Nejdřív jsem šla na mytí vlasů, pak na foukání, prodlužování a nakonec jsme všechny vlasy sjednotlili přelivem a trochu zastřihli. Já mám techniku termo spojů, ale je určitě lepší objednat se na konzultaci, protože tahle technika nemusí být ideální právě pro vás a vždycky je lepší techniku přizpůsobit potřebám klientky. Přála jsem si vlasy pod prsa, takže mám délku 45cm a 120 jednotlivých pramínků. Díky tomu, že mám všechny vlasy rozděleny na tolik malých pramínků to nezatěžuje a neničí moje vlasy. Vlasy, které mám já, jsou od 12ti leté holčičky a jsou přirozeně vlnité a zrzavé. Takže i když je nechám uschnout, tak jsou krásně vlnité a drží objem. 


Pokud jste si mysleli, že s prodlužováním vlasů budete mít mnohem více starostí, budete to muset foukat a tak dále, tak jste na omylu. Vlasy jsou vážně jako vaše a já jsem si na ně už za pár hodin zvykla a necítím ani jednotlivé spoje. A že bych se o ně nějak extra starala? To mi nepřijde. Třeba dneska jsem si je nechala jen tak uschnout, namačkala jsem do nich krém na vlny a vypadá to vážně úžasně. Jediná změna, kterou pozoruji je to, že si musím vlasy mýt po směru růstu, takže mám útrum s mytím vlasů v předklonu ve vaně. Což byla moje záchrana, když jsem nestíhala a nechtěla jsem jít s mastnou hlavou. :D
Vlasy můžete kulmovat, fénovat, dělat i vysoký culík, prostě cokoliv a spoje nejsou vidět. Moje technika prodlužování má spoje ze stejného materiálu jako vlas, takže je to opravdu přirozené.

Za vlasy můžete klidně i tahat a vážně pevně to drží, i když se to samozřejmě nedoporučuje. Co se týká udržování, tak určitě doporučuji kvalitní kosmetiku, jako je šampón, kondicionér a něco na tepelnou ochranu. Pokud budete mít vlnité, tak nějaký krém na vlny. A super je i bezoplachový kondicionér, který vám umožní lepší rozčesávání. Jednou za dva až tři měsíce se chodí na posunutí spojů. Vlasy vám sundají a přehodí zase k hlavě. V salonu Cool vám to udělají během jedné návstěvy. Ve většině salónů totiž přijdete, vlasy vám sundají, ale až třeba za tři dny vám je posunou, protože je musí zase napramínkovat. 



Cena prodlužování záleží na tom, kolik chcete pramínků (jakou chcete hustotu) a jak dlouhé vlasy chcete. Začíná to někde na 15 000,- kč, ale můžete se dostat až na 25. Ovšem si myslím, že pokud chcete investovat do takové věci, vyplatí se vážně najít salón, který má kvalitní vlasy a profesionální péči. Protože do toho můžete dát třeba o pár tisíc méně, ale výsledek bude stát za prd. Je to stejné jako třeba s prodlouženými řasami. Taky bych nešla jen tak někam, protože ty salóny se vážně hodně liší kvalitou práce a kvalitou produktů, které používají. Takže když už chcete nové háro, určitě raději investujte pár tisíc navíc, ale budete z toho nejvíce happy. Co se týká posunutí spojů, tak to vychází na cca 2-3 tisíce.


No a moje dojmy? Miluju to a jsem z toho nejvíc nadšená na světě. Pořád dělám nějaké nové účesy, selfíčka, češu se a nemůžu uvěřit tomu, že jsem se dočkala tak krásných a hustých vlasů. Vážně nemám slov a obdivuji naprosto profesionální práci salónu Cool. Protože ty prodloužené vlasy ani necítím a každý kdo mě viděl říká, že by to ani nepoznal. Snad jste dnešním článkem zjistili vše, co jste chtěli vědět. :)


4 komentáře

  1. To ako si sa bála ako budeš vyzerat - tak bolo uplne neopodstatnene. Pretože dlhe vlasy spravia ženu vždy len krajšou. A u teba to plati.. Pristanu ti, máš ich nádherne..
    Ja mám inak presne typ vlasov ako ty a predlžené nosim už vyše roka. Už si to akosi neviem bez nich predstavit... A presne ako pišeš, žiadna extra starostlivost, vlasy su ako moje, strašne som si na ne zvykla. Inak neviem akou metodou máš presne predlžené, ja microring, a teda umyvat možem a umývam aj proti smeru rastu - jednoducho sa predklonim do vane a umyjem... Normálne mi to odporučila aj moja kadernička, že v pohode, robi to už roky, vyzná sa v tom. Preto sa kludne tak umyvaj, ak máš tiež tento typ predlženia. Nič sa nestane...
    A uživaj vlasy naplno.

    OdpovědětVymazat
  2. Docela jsi mě nahlodala, já zatím nosím clip in a jsem s nimi také spokojená, jen mi občas právě vadí, že když si chci udělat culík, tak si je musím připnout jinak než když je mám rozpuštěné. Navíc se bojím, aby mi to neponičilo vlasy ještě víc než mám teď. A taky nikdy nevím, jaký salon vybrat, ale tento vypadá moc dobře a koukala jsem, že pracují i s wellou a to je jedna z mých podmínek :D akorát ta cena :/

    OdpovědětVymazat
  3. Musím upřímně říct, že se mi nikdy prodloužené vlasy na nikom nelíbily. Vždycky mi přišlo, že je to vidět, jsou to takové ucourané myší ocásky a působí to prostě trapně. Ale tohle je super, opravdu bych nepoznala, že nejde o tvoje pravé vlasy. Moc ti to sluší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, naprosto souhlasím :) Vždycky se mi taky zdálo, že vlasy po prodloužení jsou takové nehezké a mnohem víc zničené než předtím a nikdy jsem nepochopila, proč to těm lidem za to stojí :) Každopádně tady se prodloužení skvěle povedlo moc ti sluší a já chválím moc šikovnou paní kadeřnici :) Chtěla bych se zeptat, jestli můžete doporučit vlasovou kosmetiku odtud? Zdá se mi docela kvalitní, ale nemůžu najít moc recenzí, tak se poptám tady :)

      Vymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥