ZDRAVÝ ŠTRŮDL // recept

19. února 2020




SPODNÍ VRSTA
  • 340g špaldové celozrnné mouky
  • 150g bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • sladidlo/med (já použila 45g Čekankového sirupu)
  • 3 lžíce kokosového oleje
NÁPLŇ
  • 4 jablka
  • hrozinky
  • skořice a perníkové koření
  • 3 lžíce sirupu 
1 vajíčko na potření Štrůdlu







Ingredience na těsto smícháme. Potom si dáme ještě trochu mouky zvlášť na nějakou podložku a těsto pořádně vypracujeme. Pokud se vám bude zdát málo tuhé (záleží na jogurtu, který použijete), tak klidně ještě přidejte trochu mouky. Těsto vyválíme a začneme zdobit jablečnou směsí. Jablíčka samozřejmě nastrouhejte a doporučuji jablíčka trochu vyždímat, než je dáte na těsto. Bude se vám to lépe péct. Potom Štrůdl zabalíme a dáme do trouby. Pečeme zhruba 35-40 minut na 180 stupňů. Zhruba po dvaceti minutách ho ještě potřeme rozmíchaným vajíčkem. Štrůdl hlídejte, záleží na troubě, jak dlouho se bude péct, ale měl by být krásně zlatý a vonět. :)) Dobrou chuť. 







2 komentáře

  1. Bože, štrúdľu som nemala už nesmierne dlho ♥ Zlaté detské časy ☃❄❅

    Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
  2. Prostě dokonalost sama❤️

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥