NEPEČENÝ CHEESECAKE // recept

15. února 2020





SPODNÍ VRSTA
  • 300g celozrnných sušenek (kupuji v drogerii dm, Tescu, nebo v Lidlu)
  • cca 110g kokosového oleje
KRÉM
  • 500g Ricotty
  • 250g Mascarpone
  • 150g krémového sýru
  • 3 lžičky vanilkového pudinku
  • cca 6 lžic sirupu (já použila Čekankový, ale doslaďte podle chuti)
do poloviny krému jsem přidala tohle barvivo z Aktinu. Můžete vrstu nabarvit i například čokoládou, borůvkami, malinami, nebo něčím, co Vás napadne.





Sušenky si rozdrtíme úplně na jemno. Smícháme je s kokosovým olejem a rukama pořádně propracujeme, aby se ingredience spojily. Poté si vezmeme menší kruhovou formu a spodek vyplníme touto směsí. Pořádně tuhle vrstvu uplácáme, aby držela pohromadě. Připravíme si krém smícháním všech ingrediencí. Krém rozdělíme napůl. Jednu půlku dáme na korpus a druhou nabarvíme. Necháme ztuhnout v lednici a až zhruba po hodince přidáme další vrstvu krému. Dortík necháme v lednici do druhého dne, aby krásně ztuhl. Poté podáváme. Dobrou chuť a pořádně si oslaďte život touto dobrotou! :)




3 komentáře

  1. Petuli prosím jaký kremovy sýr používáš? :-) už se těším až vyzkouším:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzkouseno a je vybornej ❤️❤️❤️

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥