MRKVOVÝ DORT // recept

22. února 2020





TĚSTO
  • 200g špaldové celozrnné mouky
  • 200g bílého jogurtu
  • 2 vejce (bílky vyšlehat)
  • sladidlo/med (já použila 4 lžíce Čekankového sirupu)
  • 150g vlašských ořechů (rozdrtit a 50g nechat na ozdobení)
  • 3 větší mrkve - nastrouhat
  • 1 rozmačkaný banán
  • 1 jablko - nastrouhat
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • polovina kypřícího prášku
  • 1 lžíce skořice
  • 1 lžíce perníkového koření
KRÉM
  • 250g polotučného tvarohu
  • 400g zakysané smetany
  • 250g Mascaropone
  • 3 lžíce vymačkaného citrónu
  • cca 6 lžic sirupu (množství dejte podle toho, jak moc sladký krém chcete)





Ingredience na těsto smícháme. Jako poslední do těsta přidáme opatrně vyšlehané bílky. Těsto dejte do kruhové formy, kterou vyložíme pečícím papírem. Dortík dáme do trouby zhruba na 45-50 minut, 170 stupňů. Mezitím si připravíme krém, který pořádně vyšleháme a dáme ho na chvíli ztuhnout do lednice. Než ho dáme na dortík, tak korpus rozkrojíme podélně na polovinu. Doporučuji dát mezi korpus jako podlož například jahody, nebo kousky banánu, kterými horní vrstvu podložíte. Naplníme ho krémem a pak dáme krém po celém dortu a uhladíme ho. Na závěr ozdobíme zbytkem oříšků, ovocem podle chuti a dáme do lednice na pár hodin zatuhnout. Dobrou chuť! 





8 komentářů

  1. Bože mňam, tá torta je nesmierne chutná! Škoda, že nemám doma mascarpone práve teraz T_T ☃❄❅

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes upeču a moc se těším 👍😊

    OdpovědětVymazat
  3. Tak krem je uplne tekuty s to jsem pouzil vse do posledniho gramu 😣 a byl v lednice 3 hod nez jsem ho zacal rozetirat

    OdpovědětVymazat
  4. Neda se to jist, testo korpus uplne vlhky a tezky do zaludku, krem tekuty jak yogurt... kaloricka bomba...1 porce 24g tuku, cukru 15g

    OdpovědětVymazat
  5. To těsto vypadalo strašně hezky ale nevím jestli jsem neudělala někde chybu ale to těsto peču už 2 hodiny a pořád je to syrový ��‍♀️��‍♀️ a to to peču na 170 stupňů pak jsem musela ubrat na 150 protože nahoře to bylo spaleny a uvnitř syrový. Takový drahý suroviny a musela jsem to vyhodit. Fakt mě to mrzí ��

    OdpovědětVymazat
  6. Bohužel se mi vůbec nepovedl. Ani nevím kde byla chyba. Pekla jsem ho hrozně dlouho a i tak byl vnitřek neudělaný. I chuťově za mě nic moc oproti brownie, které teď už dělám asi po 4 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůže to být tím jablkem? Ono pouští při tom pečení ještě šťávu takže těsto je jakoby mokré a když do něj pichnete spejli, tak samozřejmě nebude suché ..

      Vymazat
  7. Prosim o reakci autorky kde je chyba!!!!

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥