jak získat výsledky // P R O G R E S S

18. ledna 2020

Ty jo, dlouho se mi nestalo, že bych měla náladu si sednout k prázdné stránce a psát. Po tom, co jsem vypustila ven nový program jsem měla psaní doslova plné zuby, protože jsem několik měsíců nedělala nic jiného než to, že jsem víc než 12 hodin denně psala články, povídání a všechno dávala dohromady. No a čeho je moc, toho je příliš. Pauza mi fakt prospěla a já mám hned větší chuť vám něco zase předávat i blogem, který je tu se mnou už přes 4 roky. Proto bych ho neměla zanedbávat a občas článek upřednostnit před videem.


Dneska jsem si pro vás připravila takový update o mém těle a na závěr pár mých tipů, jak získat lepší výsledky. Chci vás tak nějak uvést do děje mého života, když jsem se tady takovou dobu neukázala a třeba vás tím namotivuju k tomu, ať dáte dneska pořádný workout!
Jak možná víte, tak jsem se pustila do mého programu, ovšem já podle něj jedu už několik měsíců. Sestavovala jsem všechny tréninky a chtěla jsem, aby to bylo opravdu efektivní a člověka to hlavně bavilo. Proto jsem celý plán odcvičila ještě předtím, než jsem program vypustila ven mezi vás. Momentálně jsem začala zase od začátku a od včerejšího dne jsem u třetího týdne. No ale proč to píšu. Na svém těle jsem si začala v posledních týdnech všímat pokroku. Zadek cvičím už skoro jen s odporovacími gumičkami a fakt vidím, že je daleko kulatější a pevnější. Minule jsem si vzala legíny a říkám si, že mám asi ten nejlepší zadek, jaký jsem kdy měla. A to se nechci chlubit, nebo vytahovat, jen mám prostě radost z takového pokroku. Protože ještě zhruba před rokem byl jak placka a to i když jsem cvičila stejně často jako teď. Zase další důkaz, že nezáleží jak často cvičíte, ale jak efektivně cvičíte. 


Na zadek cvičím samozřejmě dřepy, který mi připadají ještě stále jako ten nejlepší cvik na zadek. Teda pokud ho člověk provádí správně. Takže si hlídejte hlavně rovná záda, kolena tlačte od sebe a pokud jste úplný začátečníci, tak doporučuji trénovat se židlí. Normálně si dáte za sebe židli a snažíte se dělat dřep s tím, že se zadkem jen lehce dotknete židle. 
Poku už dřep zvládáte, tak mohu jen doporučit přidat k dřepům právě odporovací gumičky a kombinovat to klidně i s výskoky, kdy vlastně uděláte dřep a při tom jak jdete nahoru co nejvýš vyskočíte. Stačí 30 opakování a budete mít pocit, že vám upadne jak zadek, tak nohy!
Je pravda, že jsem na to v poslední době opravdu dbala, ale všimla jsem si, že mám daleko silnější a pevnější ruce. Pamatuji si, jak jsem minulé léto nebyla úplně happy, když jsem viděla svoje ruce v tílku a říkala jsem si, že na nich vůbec není vidět, jak makám. Ale teď mám fakt pocit, že ta dřina stojí za to. Zařadila jsem do svých tréninků hodně cviky jako jsou plank, kliky, nebo lokty, kdy se vlastně přemísťuji z planku do kliku. A mám dojem, že za tento progress může i jóga a stojky, na kterých teď makám skoro každý den. 
Pokud máte pocit, že se vaše ruce nikam neposouvají a pořád je máte stejné, i když na ně pravidelně cvičíte, doporučuji si pořídit těžší činky alespoň o kilo. Já mám na chatě jedny, s kterými při cvičení umírám. Mají totiž 4 kila a fakt je to makačka, ale věřím, že pokrok se dostavil právě i kvůli tomu, že se občas přemůžu a vyměním je za moje tří kilové. 
Víte, že já se už nevážím. A i když mám pocit, že jsem přibrala několik kilo. Tipuji třeba 2-3, nemám nějak špatný pocit, protože fakt cítím, že jsem nabrala svaly a minimum tuku. Tak snad to není jen pocit a je to na mě aspoň trochu vidět.


Chtěla bych vám dát ještě pár mých tipů, jak získat lepší výsledky a jak zefektivnit tréninky. Protože chápu, že i vy se chcete co nejdříve cítit ve svém těle dobře.

- kombinujte posilovací cviky s vlastní vahou, posilovací cviky se závažím a cviky dynamické s výskoky. To vám zajistí jak skvělou fyzičku, tak dáte vašemu tělu podměty k tomu, aby se co nejvíce měnilo. Protože vaše tréninky budou různorodé.

- dávejte ze sebe všechno. Pokud docvičíte a nejste spocený, rudý a nemáte pocit, že jste při cvičení vypustily duši, je to málo. Vaše tělo potřebuje podmět k tomu, aby se co nejvíc měnilo a pokud nebudete při cvičení dávat maximum, nemůžete čekat výsledky, které budou opravdu znatelné. Překonávejte se, nelitujte se a makejte! Jednou si za to poděkujete.

- choďte co nejvíce pěšky a za den ujděte minimálně 10 tisíc kroků!

- necvičte pořád to samé dokola. Pokud jedete pořád dokola jedno cvičební video, děláte chybu. Obměňujte tréninky, zkoušejte nové cviky, zařazujte náročné cviky. Vaše tělo si nesmí zvyknout na to, co cvičíte, protože pak se nebude měnit.

- do svého tréninkového plánu zařazujte HIIT tréninky, které vás budou posouvat pořád dál a dál. Ano, je to makačka, ale to dáte. Sepište si 10 cviků, při kterých vždycky nemůžete a pak je dělejte vždy 40 sekund a mezi nimi si dávejte 20 sekund pauzu. Když dáte 3 kola, budete mě sice proklínat, že jsem vás k tomu donutila, ale bude to stát za to! Inspiraci můžete najít i na mém druhém Instagramu @fitbypeta, kam přidávám inspiraci na podobné workouty.

- vykašlete se na cvičení pouze na vaši problémovou partii. Cvičte na celé tělo a partie střídejte. Jedině tak zpevníte celé tělo a získáte ty nejlepší možné výsledky.

- kardio nemusíte absolutně dělat. 40 minut nudné chůze na páse? Zbytečný. Jen si zkuste dát 20 minut mého tréninku a uvidíte, co je pořádné cvičení.

- přestaňte se litovat a vymlouvat! Chcete výsledky, nebo to pořád odkládat do nekonečna? Prostě se oblečte hned teď do sportovního a jde se makat! 


6 komentářů

  1. Krásná slova, úplně mě namotivovala!! Hned jdu něco dělat:) Doufám, že bude více takových článků

    OdpovědětVymazat
  2. Péťo podle tebe cvičím už skoro rok, a musím říct že mi to moc vyhovuje, u jiných youtuberek které také natáčí videa se cvičením se tolik nezapotim a mám pak pocit že to bylo cvičení k ničemu ale u tebe je to pravý opak, takže prosím pokračuj v tom co děláš, děláš to skvěle! A taky moc doufám že bude více takových článku moc ráda je od tebe čtu.

    OdpovědětVymazat
  3. Peti, ještě jsem to celé nedočetla, ale musím ti napsat, že máš vážně super zadeček! Nechce se mi věřit, že bys z "placky" vytvarovala něco tak dokonalýho. Já mám opačnej problém, když jsem bývala hubená, zadek bylo jediný, co jsem měla :D Tak snad mi tvoje cviky pomůžou. Cvičím podle tebe už 2 týdny a cítím se dobře. Už se těším, až se dostaví výsledky :) taky jsem začala podle tebe i vařit. Bohužel se nemůžu zbavit chutí na sladké, to je moje slabost :-( Tak se snažím to aspoň omezovat. Dík za tebe! Janča

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Peti, jsi opravdu skvělá a vypadáš úžasně, včera jsem cvičila poprvé podle tebe a úplně mě to nadchlo, nevěřila bych, že mi bude stačit 25 min k tomu, abych byla vyřízená a přitom se cítila tak skvěle, že jsem to zvládla. Děkuji za tvou inspiraci k cvičení a k vaření.

    OdpovědětVymazat
  5. Super plním.... Péťo kdy uděláš další cvíčo videjko?

    OdpovědětVymazat
  6. Jste krásná, jako fakt. Mám za sebou taky poměrně dlouhou cestu, ale takhle teda určitě nevypadám. Mě asi nejvíc pomohlo to, že jsem se naprosto na 100 % focusovala na ten výsledek a pak se ten progress dostavil. A pak samozřejmě jídelníček. Úplně jsem vysadila alkohol, i když teda občas jsem si dala dobrý gin. Ale takové ty skleničky vína po večeři a jejich absence udělaly fakt hodně.

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥