PODZIMNÍ KOLÁČ S KRÉMEM // recept

16. října 2019

TĚSTO
  • 1,5 hrnku špaldové celozrnné mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 2ks vejce
  • hrst datlí
  • 1 lžíce skořice
  • pár kapek řepkového oleje
  • 3/4 hrnku rostlinného mléka
KRÉM + OZDOBENÍ
  • 250g Mascarpone
  • 250g Ricotty
  • sladidlo/med/sirup
  • prášek na obarvení - tady (nemusí být)
  • 5ks blum (na ozdobení)
Datle zalijeme vařící vodou a necháme změknout. Poté si je nakrájíme na malé kousky a smícháme se zbytkem ingrediencí na těsto. Pořádně ho promícháme, můžeme použít i ruční šlehač. Těsto vlijeme do formy a dáme do předehřáté trouby na 170 stupňů, zhruba na 30 minut. Mezím si připravíme krém vyšleháním všech ingrediencí. Koláč necháme vystydnout, až potom přidáme nahoru krém a ovoce. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na dvě hodiny. Až potom podáváme. Dobrou chuť! :)



4 komentáře

  1. Když potřeš nakrájené ovoce glazurou z meruňkové marmelády, kterou získáš rozmíchánim zavařeniny s trochou vody, tak ti ovoce neoschne a bude se hezky lesknout ����

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá naprosto dokonale a musí tak i chutnat! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Looks so good! Yummy <3
    Have a beautiful day!
    Lara

    www.verylara.com

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá naprosto úžasně. Určitě zkusím upéct. =)

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥