TĚSTO
- 1,5 hrnku špaldové celozrnné mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 4 lžíce javorového sirupu
- 2ks vejce
- hrst datlí
- 1 lžíce skořice
- pár kapek řepkového oleje
- 3/4 hrnku rostlinného mléka
KRÉM + OZDOBENÍ
- 250g Mascarpone
- 250g Ricotty
- sladidlo/med/sirup
- prášek na obarvení - tady (nemusí být)
- 5ks blum (na ozdobení)
Datle zalijeme vařící vodou a necháme změknout. Poté si je nakrájíme na malé kousky a smícháme se zbytkem ingrediencí na těsto. Pořádně ho promícháme, můžeme použít i ruční šlehač. Těsto vlijeme do formy a dáme do předehřáté trouby na 170 stupňů, zhruba na 30 minut. Mezím si připravíme krém vyšleháním všech ingrediencí. Koláč necháme vystydnout, až potom přidáme nahoru krém a ovoce. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na dvě hodiny. Až potom podáváme. Dobrou chuť! :)
Když potřeš nakrájené ovoce glazurou z meruňkové marmelády, kterou získáš rozmíchánim zavařeniny s trochou vody, tak ti ovoce neoschne a bude se hezky lesknout ����
OdpovědětSmazatVypadá naprosto dokonale a musí tak i chutnat! :))
OdpovědětSmazatLooks so good! Yummy <3
OdpovědětSmazatHave a beautiful day!
Lara
www.verylara.com
Vypadá naprosto úžasně. Určitě zkusím upéct. =)
OdpovědětSmazat