BROSKVOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU

23. srpna 2019



  • 250g špaldové celozrnné mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 3ks vejce
  • 100g meruňkového pyré (kupuji v d&m)
  • 1/4 hrnku vody
  • 30g sirupu dle chuti
  • 1 lžička skořice
KRÉM + OZDOBENÍ
  • 2ks tvarohu
  • 1ks zakysané smetany
  • sirup/sladidlo dle chuti
  • broskve
  • 1ks vejce
DROBENKA
  • ovesné sušenky (já koupila v Lidlu)
  • 3 lžíce Ghí

Suché ingredience na těsto si smícháme dohromady, poté přidáme i vajíčka, pyré, sirup a nakonec vodu podle hustoty. Pečeme zhruba 10 minut na 170 stupňů, jen aby se koláč zatáhl. Mezitím si připravíme krém. Všechny ingredience (kromě broskví) vyšleháme mixérem a dáme na koláč. Nakrájíme si broskve na plátky. Drobenku si připravíme tak, že necháme rozpustit Ghí a smícháme ho rukou s rozdrcenými ovesnými sušenkami. Než vrátíme koláč do trouby, tak ho broskvemi a drobenkou ozdobíme. Pečeme ho dalších zhruba 40 minut na 170 stupňů. Koláč průběžně hlídejte. Záleží i na tom, jakou použijete formu na pečení. :)



1 komentář

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥