- 250g špaldové celozrnné mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- 3ks vejce
- 100g meruňkového pyré (kupuji v d&m)
- 1/4 hrnku vody
- 30g sirupu dle chuti
- 1 lžička skořice
KRÉM + OZDOBENÍ
- 2ks tvarohu
- 1ks zakysané smetany
- sirup/sladidlo dle chuti
- broskve
- 1ks vejce
DROBENKA
- ovesné sušenky (já koupila v Lidlu)
- 3 lžíce Ghí
Suché ingredience na těsto si smícháme dohromady, poté přidáme i vajíčka, pyré, sirup a nakonec vodu podle hustoty. Pečeme zhruba 10 minut na 170 stupňů, jen aby se koláč zatáhl. Mezitím si připravíme krém. Všechny ingredience (kromě broskví) vyšleháme mixérem a dáme na koláč. Nakrájíme si broskve na plátky. Drobenku si připravíme tak, že necháme rozpustit Ghí a smícháme ho rukou s rozdrcenými ovesnými sušenkami. Než vrátíme koláč do trouby, tak ho broskvemi a drobenkou ozdobíme. Pečeme ho dalších zhruba 40 minut na 170 stupňů. Koláč průběžně hlídejte. Záleží i na tom, jakou použijete formu na pečení. :)
Už na Instagramu jsem ho obdivovala, vypadá báječně! :))
OdpovědětSmazat