PRVNÍ PŮL ROK ZA MNOU

5. března 2016


Tak Vás zase vítám u dalšího článku!
(dneska u hodně ukecaného)


Pokud mě sledujete na Instagramu, mohli jste si dneska všimnout mé fotky před a po půl roce mého snažení, které se týkalo hlavně boje proti problémům spojených s jídlem. V úterý to bylo totiž přesně 6 měsíců, co jsem sebrala poslední síly a po dlouhých letech se odhodlala k tomu, změnit zase svůj život a dostat se z toho všeho. 


Začínám si zase dny užívat a beru je jako něco, za co jsem šťastná. Snažím se obklopovat lidmi, které mám ráda a já mám ráda je. A snažím se dělat to, co mě baví a je mi jedno, co si o mě ostatní myslí. A hlavně jsem se naučila mít se zase ráda, mít ráda svoje tělo, i když jsem prostě holka a my se sebou asi nikdy nebudem spokojené na sto procent, rozhodně mám míň mindráků a hlavně pro mě číslo na váze není nejdůležitější informace pod sluncem.
Doufám, že je něco málo vidět i na mém těle, ale nejvíce je to vidět na mé psychice. Víte jak skvělý je pro mě to, když se dokážu normálně najíst, aniž bych přemýšlela nad tím, kolik má jídlo kalorií, že po něm určitě přiberu milion kilo a nebo když jídlo nezajídám další tunou jídla, jen protože mám třeba špatnou náladu, nebo je mi smutno. Jasně, jídlo řeším i teď. Ale jak říkám, jdu na to už zlatou střední cestou. Jím hodně, ale jím zdravě. Jím tak, jak moje tělo potřebuje, tak, aby mohlo fungovat při tréninku ve fitku, nebo celý den v práci. Nedržím hladovky, ani se nepřejídám. Bože! To je tak krásný, dokázat o sobě tohle napsat. Kdyby mi to někdo řekl před půl rokem, rozhodně bych tomu nevěřila. Došlo mi, že žádná dieta nedokáže to, co zdravý životní styl. 


Mám hroznou radost z toho, že mě tenhle styl a způsob života začal tak moc bavit a chci se v něm neustále zlepšovat a makat na sobě, jak jen to jde. Dám do toho teď ještě víc. Pokud to teda půjde. :D Jelikož už teď tomu obětuju maximum času a energie. Nebo spíš takhle. Budu se snažit nepovolit a budu makat, tak jak makám nadále. :) Chtěla jsem tady teď vypsat nějaký cíle, který bych chtěla dosáhnout do dalšího půl roku, ale došlo mi, že ani vlastně nevím nic konkrétního. Moje motivace je totiž, abych jednou byla ta nejlepší možná verze sebe samotný a to ještě bude trvat dlouho, půl rok nestačí. Samozřejmě chci do dalších 6ti měsíců mít lepší zadek, vymakanější břicho a hlavně chci nějak vytvarovat ruce a celkově na nich víc zamakat, protože právě ty mi dělají největší problém.
Moje motivace je ale taková, že po roce mého snažení si chci udělat kurz, který se týká fitness. Ať už jídla, nebo cvičení. Chci se v tomhle oboru vzdělávat, protože mě to hrozně baví a chtěla bych jednou pomáhat lidem k lepší postavě, nebo k vyléčení se z nějaké z poruch přijmu potravy. Takže to je moje taková mega motivace, která mě táhne neustále dopředu, ale nejdřív hlavně musím nějak vypadat a dát do kupy svoje tělo a sebe samotnou. :)

Na to, že mám blog jen pár měsíců, jsem za něj nejvíc šťastná. Psaní článků mě hrozně naplňuje a jsem hrozně ráda za místo, kde se můžu vypsat, svěřit a kde se můžu dělit s ostatními o moje tipy a zdravý recepty. Vaše komentáře a návštěvnost, která za cca 4 měsíce přesahuje 129 tisíc (což je neuvěřitelný) mě nakopává v tom, abych psala články i nadále a je vážně super vidět i zpětnou vazbu od Vás, když sem něco napíšu, zveřejním video, nebo nějakou fotku na Instagramu. 
Když si vzpomenu, jak jsem blog zakládala s tím, že ho budou číst dva lidi a to moje mamka a ségra, vůbec bych netušila, kolik lidí bude mít můj blog rádo.
To samý videa. Směju se když si vzpomenu, jak jsem před pár měsícema říkala mý ségře, že nikdy nebudu točit videa, že mi přijde úplně padlý na palici, když někdo něco blábolí do mobilu a pak to někam sdílí, ale musím přiznat, že mě to začalo bavit a můžete se těšit na lepší, promakanější a hlavně kvalitnější videa. Takže ano, Veru, zase si měla pravdu a točit videa budu. :D :)


Nevím, jestli jste si zažili někdy strach z jídla, nebo jste si někdy přáli, aby jídlo neexistovalo, protože Vám totálně ničí život. Ale Vy, kteří to znáte a nacházíte se v situaci, v které jsem byla předtím já. Chci Vám tímto článkem dodat odvahu, sílu a nakopnout Vás k tomu, aby jste si zase našli zdravý přístup ke cvičení a jídlu. A samozřejmě chci nakopnout i Vás, kteří se sebou nejste spokojeni a nový začátek, kdy začnete makat neustále odkládáte. Je to dřina, není to jednoduchý, ale stojí to za to. Nejdůležitější je se nevzdávat, když se zrovna nedaří a pokračovat dál. Děkuju Vám všem za motivaci, pomoc a podporu, hrozně si toho vážím a možná to ani nevíte, ale hrozně moc mi pomáháte v tom, abych náš #bojzanovytelo nevzdala, když mám horší den! ♥ 

45 komentářů

  1. Můžu se Tě zeptat, jak si začala s cvičením? Tak aby si prostě vydržela... protože když já začnu, všechno mě bolí tak, že už to ani další den nejde. To bych chtěla vědět, protože vůbec nevím, jak začít. A taky co jíš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začala bych třeba nejdřív jógu, alespoň týden, nauč se správně protahovat a rozvičovat. Zapoj i běh, ale zbytečně se nepředři a pomalinku začni posilovat. Tak to pomohlo u mě :)

      Vymazat
    2. No ono je jasný, že po pořádným tréninku, prostě tělo bolí. Můžeš být ráda, že jsi do toho dala vše a spíše se radovat, než aby tě to odradilo. :) Musíš prostě chtít, žádnou radu na to nemám.

      Vymazat
  2. Wow! Velký obdiv! A klobouk dolů za tu práci :)

    OdpovědětVymazat
  3. wow to je super :) určitě prozkoumám tvůj blog víc, jestli tu najdu nějakou inspiraci na cvičení a jídlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost, že po článku z blogu nezdrhneš. :D Díky! :)

      Vymazat
  4. Úžasná proměna! Máš přesně postavu, kterou bych chtěla já :) taky jsem asi před měsícem začala žít zdravěji a moc děkuji, protože právě kvůli tvému blogu a článkům s recepty a vlastně celkově všeho jsem se zamyslela, že bych se sebou měla něco udělat, jelikož kdysi dávněji jsem také žila zdravě, ale nějak mě to přestalo bavit nebo co, řekla jsem si, že jsem se svou postavou spokojená, pak jsem zase nebyla, ale už se mi nechtělo zase začít cvičit a všechno čokoládky a coca coly byly tak bezva. No ale odhodlala jsem se znovu, začala jsem vařit podle tvých receptů, nebojím se jíst pořádně, že z toho přiberu a papám fakt hodně, ale zase zdravě :D
    Jinak bych se ráda zeptala na otázku, která je sice naprosto nepotřebná a na prd, ale dost dlouho ve mně škrabká a to to, jestli tím cvičením se nám holkám tak jakože neoddalují kolena od sebe :D ti, co necvičí, mají totiž nohy úplně u sebe, ale když se dívám na ty proměny, tak potom mají kolena kus od sebe :D já vím, divná otázka :D
    Ještě jednou děkuji moc za motivaci a inspiraci! ♥

    Carli and Books

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že jsem Ti já a můj blog mohli tak pomoct. :) Hele já mám normálně kolena od sebe, jelikož mám nohy dost do O, ale už jsem se tak narodila a smířila jsem se s tím. :D :)

      Vymazat
  5. Zítra to budou 2 měsíce co na jsem na sobě začala fakt makat.. A taky dva měsíce od toho co jsem zapracovala i na stravě.. Taky 3 týdny co jsem si založila blog a ten mi taky neskutečně pomáhá... Jsi pro mě obrovskou motivací.. A kdybych nečetla tvůj blog tak už se určitě zase přejídám :D Hodně jsi mi pomohla a pomáháš.. Super proměna :3 Já vím že ti to pořád někam píšu... Ale opravdu ti patří velký díky ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, nádherná proměna- nejvíce mě zaujaly ty nohy! :) Strašně moc ti gratuluji jak k proměně, tak i k tolika návštěvníkům a followerům :) Jen tak dál! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Gratuluji k úžasné proměně. Nejvíce se mi líbí co píšše na začátku. Jak jsi hlavně spokojená s lepší psichikou a máš se ráda. Toho bych chtěla docílit především. Pohodlně si obléct oblečení a nebát se toho, které kalhoty mne překvapí tentokrát. Dietou jsem zhubla už několikrát, ale vždy nabrala zpět. Nyní chci hubnout pohybem a změnou stylu. Bohužel ale neumím a nechci přestat jíst úplně vše:(... Mohla bych tě požádat o radu jak a čím začít cvičit tak, abych stupňovala a zlepšovala svou kondici a vypadala lépe? nyní již 3 tádny chodím s holemi. Manžel chodí se mnou a z původních 2km za 40min chodíme 6km za 65min. Koupila jsem si pulsmetr a chodím v tepovce. Děkuji za odpověď. MartinaBaudysova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) To je právě prokletí diet, hned jak člověk zhubne a má dobrý pocit, vzápětí to nabere zpět. No ideální je hlavně něco dělat, ono je vlastně jedno co, hlavně aby Tě to bavilo. :)

      Vymazat
  8. Krásně napsáno!
    Popravdě.. zrovna ty jsi moje velká motivace. Když jsem se rozhodla s tím začít, nějaká @jmenujisepeta, kterou jsem již dřív sledovala začala přidávat fotky se zdravým jídlem a z fotka a jí si řekla, vypadá to, že taky nedávno začala, pokusím se tak nějak držet s ní. Já budu mít brzy teprve 3 měsíce od mého začátku a už teď s tebou musím souhlasit. Cítím se líp jak psychicky, tak i fyzicky. Jen trochu bojuju s břichem, přijde mi, že to nějak nejde, zatímco na nohou a zadku něco vidět začínám.
    Za mě klobouk dolu a palec nahoru. Kdyby ses chtěla kouknout, tak jsem si začala vést také blog, co se týče zdravé výživy a životního stylu a fitness. Vždycky mi psaní pomáhalo, tak jsem si řekla - proč by mi nepomohlo i v tomhle?
    http://lifestylebygabrielle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost. Děkuju. :) Je hezký, že jsi se mnou na Instagramu takhle od začátku. :D Aspoň někdo ví, jak z Péti, která na Instagram přidávala fotky z neustálejch mejdanů začala něco dělat se svým životem. :D Jsi moc hodná a děkuju! :)

      Vymazat
  9. V první řadě - úžasná proměna! Jsi moje ohromná inspirace, už jsem tolikrát začínala se cvičením, končila jsem s hladovkama a přejídáním, ale stejně rychle jak to začalo, tak rychle to pokžadý skončilo. Jenom díky tobě a tvýmu blogu mě to pořád dřží a žene furt dál a dál! Takže děkuju a zároveň ohromně gratuluju :) a až budeš mít kurz za sebou, počítej se mnou jako se svým prvním zákazníkem! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :) Tak to mám hroznou radost, že je ti blog pomocníkem. A počítám s Tebou, už teď se hrozně těším!

      Vymazat
  10. Wohouu, velká gratulace ke všem úspěchům. :) Já problémy s jídlem a vlastně ani váhou neměla, ale byla jsem neskutečnej lenoch a to na všechno - pohnout se, připravit si jídlo....no zkrátka jsem jen těžila asi z dobrýho genetickýho základu. O to víc mě motivuje, když vidím, že někdo tohle dokáže. Seš dobrá! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to moc děkuju. :) Jsem ráda, že mohu motivovat, hodně štěstí!

      Vymazat
  11. Vypadáš skvěle :) !

    Míša-runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Máš super postavičku, normálně závidím!!! A celá jsi skvělá, jak se nevzdáváš a tak, jsi motivace!
    sophie

    OdpovědětVymazat
  13. Mně přijde, že ti pořád říkám to samý. Jsi skvělá, parádní postava, skvělý články, což se odráží na tvé üspěšnosti. Za 4 měsíce takové množství zobrazení, komentářů, fotek na Instagramu od fanoušků, prostě pecka. Třeba jednou budu jako ty! :o ☺

    www.blogerkaklarka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi tak hodná, sice mi to říkáš, ale pokaždý mi to udělá ohromnou radost. :)

      Vymazat
  14. Ahoj cvičím jen chci vědět jaký jídelniček máš dík za odpověd

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, koukni na ostatní články, najdeš tam odpověď. :)

      Vymazat
  15. Jsi úžasná :-) ty nohy :O jak jsi je dokázala zhubnout? Běhání? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkuju! :) Hele je to všechno se vším, ale běh už to moc není. Spíš posilování a kardio dělám vážně už jen minimálně.

      Vymazat
  16. Ty jsi fakt úžasná! :) Čtu každý tvůj článek, sleduji tvůj instagram a pokaždý mě tak moc nakopneš do toho, abych se sebou něco začala dělat! :) Fakt super! :)
    Díky tobě mi to moje 'lehčí' cvičení doma vydrželo už přes měsíc a půl (což sice není hodně, ale pro mě to už něco znamená).
    Jsi fakt skvělá, jen tak dál! :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za krásnej komentář, vážím si toho. :) Držím Ti palce!

      Vymazat
  17. Wau, supr změna! A nemyslím tím jen ty svaly :) Máš pevnou vůli.

    OdpovědětVymazat
  18. Tyjo, super výsledky! :) Taky jsem zjistila, že je zbytečné počítat calorie. Prostě jím spoustu zeleniny, omezuju jednoduché cukry a kašlu na nějaké počítání :D :) Přeju ti, ať se ti splní to, jak chceš vypadat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) Tak to na to jdeš správně, já Tobě taky!

      Vymazat
  19. Skvěla na sobě makáš :) Gratuluju k úžasné práci

    OdpovědětVymazat
  20. Ty jo, parádní práce! Jsi šikulka :) já se stravou stále ještě bojuju... Snad se to zlepší:( držím ti palečky v další usilovné práci <3
    http://www.wantbefitm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  21. Wow! Parádní změna. Moc moc chválím. :) Šikulka, jen tak dál.

    jennytailor

    OdpovědětVymazat
  22. Já naprosto souhlasím s tím, že když se člověk začne hýbat, začne svoje tělo mít opravdu rád. A nemyslím mít ráda to, jak vypadám, ale to, že když běžím, tak mi to běhá. Že se můžu spolehnout sama na sebe a uběhnout 10km. Nebo ta radost z toho, když posilovací cviky udělám tak, že se neklepu, že se v pohodě ohnu a dosáhnu si prstama u rukou na prsty u nohou. To na pravidelným cvičení mám opravdu nejradši.
    Každpopádně moc gratuluju k tomu, že tak dlouho fungujete v jiném režimu, jste dobrá. Až mě zase jednou popadne lenora, vzpomenu si na Vás, hned se mi bude líp zvedat k nějaké činnosti.

    OdpovědětVymazat
  23. Hrozně moc inspirující :) nakopávájí mě tyhle články :) jak ve cvičení, jídle, tak v tom abych psala dál svůj blog i kdyby ho neměl nikdo číst.

    OdpovědětVymazat
  24. Vypadáte super, hlavně jste si konečně oblíbila pěkné spodní prádlo. Já chápu, že něco je pohodlné, ale na fotky to prostě nepatří. :) Ale tak to je každého věc samozřejmě. Ale jako kdybyste se ještě trochu osvalila, tak byste mohla být hvězda Oktagon turnaje. Ale tak jako chápu, že vy ty cíle máte trochu někde jinde. :)

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥