FOOD INSPO.

23. listopadu 2020

Pokud si pamatujete na moje začátky s blogem, určitě si vzpomínáte i na články s inspirací na jídlo. Dneska jsem si řekla, že bych něco podobného mohla po delší době vytvořit, protože věřím, že inspirace na zdravější jídlo není nikdy dost. Budu moc ráda, když se mnou v komentářích zasdílíte i nějaká vaše oblíbená jídla v poslední době, nebo klidně i recepty! Budu se těšit.



V poslední době si ujíždíme na rybách a nejvíce právě na této tresce. Ryby objednávám už asi dva měsíce jen na tomto webu. Jednou jsem to viděla někde na Instagramu a jelikož ryby hodně jíme, tak jsem se to rozhodla vyzkoušet. Můžu vám říct, že ryby jsou sice zmražené, ale tak výborné, že to prostě v normálním obchodě nekoupíte. Už tam objednávám i mamce a ségře! Obzvlášť doporučuji vyzkoušet tuhle tresku, která nám chutná nejvíce a lepší rybu jsem asi nikdy nejedla.


V poslední době jsem maximálně závislá na přesně této kombinaci. Opečený toast nebo chleba, na tom Lučina, hořčice, uvařené vajíčko, sůl a pepř. Taková klasika, na kterou ale občas na delší dobu zapomenu a když si to po delší době připravím, tak se zase projeví moje závislost. Jsem zvědavá, kdy se toho přejím. Jestli vůbec někdy.


Toasty ale miluju na všelijaké způsoby, jak můžete vidět. Tyhle jsou s burákovým máslem, marmeládou, malinami a borůvkami. Naprosto geniální kombinace, kterou bych si hned teď dala! Moc mi to chutná i s banánem a pořádnou dávkou skořice.


Vafle dělám normálně z těsta od Bodylabu, které jste u mě mohli vidět tak milionkrát. Najdete ho samozřejmě na mém seznamu oblíbenců. Protože z něj dělám lívance, palačinky a právě i vafle. Těsto stačí udělat trochu hustější. Vaflovač mám z Lidlu, ale upřímně... používám ho opravdu vyjímečně. 


Na podzim a v zimě dělám hrozně ráda všelijaké polévky. Mamka mě naučila jíšku, tak vždycky uvařím nějakou zeleninu, většinou přidám i brambory, aby byla polévka hustější a nakonec jíšku, která dodá i trochu více chuti. Tahle je zrovna bramborová, ale nedávno jsem dělala ještě geniální květákovou, kterou jsem bohužel nevyfotila. Doporučuji do polévek dávat občas i červenou čočku, to je fakt výborné!


Na tyhle boží Lasagne najdete recept jak u mě na Instagramu, tak i v mém prvním e-booku. Dávám tam teda normální těstoviny, ale místo bešamelu používám Ricottu, prokládám je i cuketou a maso nahrazuji veganským mletým z Lidlu. Nevím proč, ale tyhle mi chutnají snad ještě víc, než klasické. Už jen z toho důvodu, že se po nich můžu hýbat. :D


Tohle je taková klasika, když mám den bez nápadu na vaření. Prostě na pánev hodím cokoliv, co máme doma, smíchám to s těstovinami a nahoru dávám většinou buď normální sýr nebo Fetu. Tu mám hrozně ráda! 


Jednou za čas, když zrovna objednávám košík, tak vezmu i vegan burgery a bulky, které jinde moc nemají. No a prostě padnou pořádné burgery s hranolkami z trouby. Protože i to někdy člověk potřebuje.


Naše nejoblíbenější večeře vypadají přesně takhle. Obložené talíře v kombinaci s nějakým filmem, to je dokonalost! Hrozně moc doporučuji navštívit Delmart, kde mají různých takových chuťovek na zobaní milion. Třeba tuhle boží okořeněnou cizrnu se sušenými rajčaty! No a o pomazánkách ani nemluvím. Sice je to trochu dražší véča, ale Delmart je kvalitní a je to fakt výborné.


Podzimní snídaně. Vždycky když začne podzim, tak musím povinně udělat tuhle skořicovou zapečenou ovesnou kaši, kterou miluji už několik let. Je to ale úplně jednoduché. Uděláte hodně krémovou kaši díky tomu, že do ní přidáme i protein a vajíčka. No a potom ji jen dáte do formy a pečete ji 20 minut s nakrájenými jablíčky, nebo hruškami. 


No a klasická ovesná kaše v nepečené formě bývá ještě častěji, protože s ní není tolik práce! :D V kombinaci s ořechovým máslem a tunou skořice je ale opravdu výborná a vždycky ve mě evokuje Vánoce.

10 komentářů

  1. Ahoj Peťo,rozhodně více takových článků,už teđ vím,co vyzkouším.😘

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasné jedlá! ˇVdaka tebe sa v kuchyni nikdy nenudím ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětVymazat
  3. Všechno vypadá tak lákavě! :) Hned mám další inspiraci na vaření. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Oceňuji zařazování veganských ingrediencí :) Těším se na další podobný článek (případně video na youtube - né přímo, co jsem dnes jedla, ale nějaký sestřih přípravy jídel by se mi líbíl)

    OdpovědětVymazat
  5. In contrast for the United States market, the focus in the Canadian government in the loan market is to make certain that Canadian citizens are ready to purchase a home and know it will fit their long term lifestyle. mortgage calculator With essentially the most common term in Canada being a few years, your amortization is going to be up for renewal before your mortgage is paid, which is why our amortization schedule teaches you the balance of the mortgage on the end of the term. mortgage calculator canada

    OdpovědětVymazat
  6. všechno to vypadá moc hezky :)
    https://teaaeons.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Mňam mňam, musím říct, že to vypadá všechno chutně a lákavě a určitě bych ani jedno z jídel neodmítla :) Já si o víkendech připravuji také co možná nejvíce zdravá jídla. Ale v týdnu na to popravdě kvůli práci nemám vůbec čas a to si tedy objednávám tahle jídla. Ale celkově cítím na sobě, že taková strava mi naprosto vyhovuje.

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím,díky Vašim receptum se mi podařiko syna po nemoci rozbaštit takže se vždy moc těším na nové typy,moc děkuji :) :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj,kde můžu sehnat tvou kuchařku ? Už jsem se po ní párkrát dívala ale marně .. v te tištěne formě je to super ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Jako taková insipirace je fakt super a jako hned bych si dala taky. I když jako teď do Vánoc to fakt chci hodně omezit, abych se pak mohla rozšoupnout. I když to teda dělám každý rok – takový předvánoční detox. Zdravé jídlo, žádná whisky a prostě celkově se snažím to tělo před svátky trochu očistit. :)

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥