moje budoucí pracovna // INSPO.

11. října 2020

Minule jsem Vám přidala článek o mé vysněné kuchyni. Mimochodem už mi dneska moje nová kuchyň dorazila. Sice je ještě zabalená v kartonech a rozházená po budoucím obýváku, ale příští týden se bude přidělávat na své místo. A nemůžu se dočkat, až vám ukážu, jak moje vysněná kuchyň vypadá v reálu. To jsem ale trochu odbočila. Chtěla jsem vám ukázat moji inspiraci na další místnost, která u nás doma bude. Moje pracovna! O svojí pracovně toužím už od dob, kdy jsem začínala s prací doma. Je pro mě dost těžké pracovat, žít, cvičit a relaxovat v jedné mini garsonce. Ze začátku mi to nevadilo, ale teď když už bydlíme ve dvou, mám Embrínu, dva králíčky, tak je to vážně dost malé a když jsme všichni doma, tak si většinou ani nemám kde zacvičit, nebo kde v klidu pracovat. A to je Fíla opravdu hodný a vždycky mi nechává prostor, když potřebuji. 



Jelikož moje práce obsahuje dost různých odvětví, potřebovala jsem moji pracovnu vymyslet tak, aby se do ni vešlo vše, co potřebuji a bylo to praktické. Sice jsem ze začátku nevěděla, zda bude moje pracovna ve větší nebo menší místnosti našeho nového bytu, ale nakonec jsem si vybrala tu menší místnost. Prostor mi podle mě bude stačit. Velká výhoda této místnosti je v tom, že má vstup přímo na zahradu a místnost je na jih, takže je tam celý den krásné světlo. Což je na natáčení a práci ideální. Nakonec jsem hrozně ráda, že jsem si to vybrala takhle a pro práci se mi tato místnost líbí daleko více.

Začala bych asi popiskem toho, co všechno bych v pracovně chtěla. Rozhodně musím mít velký a prostorný pracovní stůl. Mám teď doma dost malý stůl. Sice je krásný a byla jsem tenkrát hrozně ráda, že jsem ho ulovila v Mobelixu za pár tisíc, ovšem jeho kvalita je pod bodem mrazu a je po roce a půl na vyhození. Takže jsem sháněla pracovní stůl, který bude výraznějším prvkem pracovny, bude prostorný, plný šuplíků a bude z masivního dřeva. Jako první jsem měla vybraný černý stůl se zlatými detaily, ale jelikož působil hodně tvrdě, po třech týdnech hledání jsem našla hodně podobný, taky moc krásný a ve světlejší barvě. A dokonce za lepší cenu. Tak jsem měla radost a už by měl za pár týdnů dorazit. Za pár měsíců si chci pořizovat velký klasický počítač, takže se mi větší stůl opravdu hodí a je to daleko pohodlnější pro práci. 



K pracovnímu stolu samozřejmě nesmí chybět kvalitní židle. Což byl pro mě asi ten největší oříšek celé pracovny, který už jsem naštěstí vyřešila. Nechtěla jsem rozhodně klasické křeslo, protože to mám teď a poslední měsíce u toho nemůžu sedět déle než hodinu, jelikož mám hned migrény a bolest zad. Potřebovala jsem proto opravdu kvalitní židli, která bude mít opěrku na celá záda. Zároveň jsem ale sháněla židli, která bude v nějaké pastelové barvičce s bílými detaily, aby mi šla krásně ke stolu. Nakonec jsem takovou sehnala, tak jsem měla radost. A těším se, že konečně nebudu trpět při práci tolik na záda. Pokud i vy hledáte kvalitní židli k práci, doporučuji se neuhnáhlit s výběrem, protože je to vážně důležitá část pracovny.




Jelikož jsem online fitness trenérka a moje velká část práce jsou cvičební programy a videa, samozřejmě moje pracovna nemůže obsahovat jen stůl a židli. Další nezbytností je cvičební část, kterou jsem si přála neskutečně dlouho. Místo pro natáčení videí ohledně cvičení, místo pro focení cviků, místo kde si dám pořádně do těla a kde se mi bude makat na jedničku s hvězdičkou. Tahle část místnosti se mi už rýsuje, dokonce jsem si už pořídila dvě důležité části a to obrovská zrcadla! Chtěla jsem, aby cviky byly vidět i ze strany, když natáčím workouty pro vás, zvětšuje to opticky místnost a cítím se jak ve cvičebním sále! Což je super motivační.




Moje místo na cvíčo nechci ladit do klasického "fitness" stylu, ale chci to pojmout ve stylu Bali a ráda bych na tomto místě měla příjemný pocit. Celý vzhled bych ráda ladila do přírodných materiálů, barev, chci přidat nějakou krásnou velkou kytku a jednoduchou podložku na cvičení, ke které se bude hodit každý můj cvičební outfit. Zároveň bych ráda měla nějaké pojízdné místo na svoje činky, balón, švihadla a další pomůcky ke cvičení. Myslím, že moje nové místo na cvičení bude opravdu motivační a krásné. Chtěla bych to hodně jednoduché, ale zároveň holčičí a příjemné. Po nastěhování se plánuji konečně pustit i do jógy, takže věřím, že to bude pro jógu a moje workouty jako stvořené. No kdo z vás se těší na nová cvičební videa? Já děsně!





No a pak už zbývají detaily, jako jsou police, květiny a různé poličky. Toho mám v plánu docela dost, protože jedna zeď nad pracovním stolem bude hodně zaplněná právě těmito věcmi. Obrazy jsem si už objednala a mají dorazit příští týden, tak se moc těším. Jedna zeď se bude ještě obkládat bílým dřevem, ale to se už nechce překvapit. Přála bych si, aby moje pracovna byla co nejvíce v mém stylu, chci se v ní cítit příjemně, kreativně a namotivovaně. Těším se, až budu mít pracovní místo oddělené od zbytku bytu a věřím, že mi to dodá vše, co potřebuji k ještě lepší tvorbě.

6 komentářů

  1. Ahoj Péťo, těším se na výsledek a věřím, že po malé garzonce to bude neskutečná změna :-) Fíla plánuje svůj koutek (svůj pc) taky v pracovně nebo v jiné místnosti? Nebo takový koutek neplánuje vůbec? Měj se.

    OdpovědětVymazat
  2. Krasne, krasne... na takom miestečku sa človeku musi dobre pracovat. A ked bude uplne dokončené podla tvojih predstav, tak verim, že budeš najviac spokojná.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásna inšpirácia! Je super mať svoje vlastné miestečko ♥ ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětVymazat
  4. To je jedním slovem nádhera! Přesně takový styl se mi také líbí. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Krása! máme podobné.

    OdpovědětVymazat
  6. Já ten váš styl fakt žeru. Vypadá to moc hezky. Zařizujeme teď taky byt, takže jsem manželovi ukazovala, jak bych chtěla mít takový ten svůj pracovní koutek. A on je teda hodný, takže říkal, že to nějak zkusí. Jen teda říkal, že na to bude potřebovat něco jako nůžky na laminátové podlahy? Nevím, to není moje starost. :-D

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥