jak bude vypadat náš obývák? // INSPO.

14. října 2020

Jelikož náš byt se každý den mění k lepšímu a za poslední týdny se to neskutečně posunulo, tak jsem lehce pozadu s inspirací na jednotlivé místnosti tady na blogu. Rozhodně se na to ale nechci vykašlat, protože mě takové články baví číst i tvořit a tak mám pro vás dneska nápady na obývací pokoj. Primárně jde tedy o nápady do našeho nového bytu, ale třeba předám nějaký tip na zařizování i vám.

Když jsme šli na první prohlídku našeho bytu s realitním makléřem, byli jsme překvapeni, že obývák není vůbec tak velký, jak vypadal na fotkách, které byly v inzerátu. Ale vůbec nám to nevadilo. Spíš naopak mi to připadá víc útulné a navíc co potřebujete v obýváku? Sedačku, televizi a nějaký menší konferenční stoleček. Věřím, že náš obývák bude místem pro relax a odpočinek. Zároveň je to část bytu, kterou chci opravdu vymazlenou do posledního detailu a věřím, že jsem na dobré cestě, protože většinu věcí, které jsem sháněla, už mám, nebo jsou na cestě. 



Nejdůležitější část obýváku je rozhodně sedačka, kterou už máme vybranou a objednanou. Doručení trvá 6-10 týdnů, takže ještě čekáme a doufáme, že dorazí co nejdříve. Každopádně až ji budeme mít doma, tak teprve potom vám dám tip na to, zda si ji kupovat, nebo ne a ukážu vám její výslednou podobu. Chtěla jsem vždycky sedačku, která bude v hodně výrazné barvě a bude originální a hlavně pohodlná. Do garsonky jsem si ale netroufla takovou sedačku dát, protože jsem musela volit hodně světlé barvy kvůli tomu, aby se opticky prostor ještě nezmenšil. Ovšem teď jsem se mohla vyřádit a byla jsem opravdu ráda, že Fíla má stejný vkus a něco takového se mu taky líbí. Nakonec jsme vybrali výraznou, zelenou sedací soupravu, která byla za super cenu, měla kladné recenze a vypadala opravdu podle našeho vkusu. Tak jsem moc zvědavá, jak bude vypadat až dorazí a jestli s ní budeme spokojeni. Výraznou barvu jsem chtěla hlavně proto, že celý náš byt bude v hodně jednoduchých barvách a věřím, že to tmavě zelená sedačka opravdu oživí a dodá celému bytu šmrnc.



Další věcí na sezení samozřejmě musí být křeslo. O tom jsem vážně snila. Nějaké pohodlné, černobílé a se vzorem. Ulovili jsme naprosto dokonalé. Sice křeslo máme koupené a sestavené několik týdnů, ale zatím jsem vám ho neukázala ani ve vlogu. Jsem do něj absolutně zamilovaná a myslím, že se k nám domů hodí dokonale. Vždycky jsem si přála velkou sedačku a u toho křeslo a další místečka na sezení a tak máme ještě jeden malý detail, když budeme například večeřet u konferenčního stolku, protože to děláme dost často. Sehnala jsem v Ikei dva nádherné proutěné pufy, které budou buď sloužit právě na sezení, jak jsem psala. Ale jinak i jako podnožka právě k tomu krásnému křeslu. Pufy jsem měla už dlouho vyhlídnuté a uložené na Pinterestu a byla jsem překvapená, že jsem je sehnala v Ikei za celkem dobrou cenu.



Na místě, kde jsme chtěli komodu pod televizi máme topení, které ale předešlá majitelka vůbec nevyužívala a tak nás napadlo topení schovat právě do komody, aby nebylo vidět a nezabíralo místo. No asi vám teď dojde, že výběr komody proto nebyl vůbec nic jednoduchého a z několikadenního hledání té vhodné nakonec byly jen dvě komody, které vyhovovaly našim podmínkám. Komoda totiž nemůže mít šuplíky na obou stranách, musí být ideálně veliká, aby jsme topení schovala a ještě se musí vejít na zeď, kam potřebujeme. Nakonec jsme ale sehnali nádhernou, originální komodu v boho stylu na Bonami a ještě jsme na ni měli slevu. Už se těším až ji postavíme a ukážu vám ji. Ale zatím vám alespoň ukážu moji inspiraci na nábytek do obýváku.



Hrozně jsem si přála zdi plné polic a obrazů u sedací soupravy. Máme tam hodně prostoru a moc se mi líbí, když je to celé díky těmto prvkům útulné a dodá to celou atmosféru. Proto jsem si vybrala asi 10 obrazů v různých velikostech, které nás nějakým způsobem vystihnují a něco pro nás znamenají. Na druhou zeď ještě musím sehnat masivní dřevěné police, které krásně půjdou jak k výrazné sedací soupravě, tak k dřevěné komodě.



Abych byla upřímná, ještě si nejsem jistá, jaké zvolíme konferenční stolečky a koberec. Nechávám to proto i na poslední chvíli a tyhle dva kousky pořídíme, až bude všechno ostatní stát. Jako první variantu mám ale bílý koberec s černými puntíky nebo detaily a k tomu stolek se zlatými nožičkami. A druhá varianta je jutový koberec a k tomu dřevěný a masivní stolek. Tak uvidíme, jaká varianta nakonec bude vypadat v celém prostoru lépe. Ale nechci se unáhlit a pak být zklamaná z toho, že to k sobě neladí.



Z čeho mám ale neskutečnou radost je moje vysněné bambusové světlo, které jsem sháněla v Ikei asi měsíc. Každý den jsem koukala na web a vůbec nebylo skladem. Až teprve minulý týden jsem měla to stěstí a sehnala jsem ho. Vypadá naprosto dokonale a líbí se mi, že je větší a celý prostor tak ožíví. 


8 komentářů

  1. Mě se vždycky líbí ty obrázky bytů, jak to mají sladěné a útulné a takové světlé a čisté, spoustu doplňků atd. Ale mě to pak přijde strašně nepraktické, uklízet a utírat prach by bylo peklo a hlavně s dětmi už je to úplně katastrofa 😂🤣💣 takže je to moc pěkné, ale pro mě jen na pohled. Jinak moc hezká inspirace a když se dívám na tvé videa o zařizování, tak mám chuť dát ten náš brdloh taky trochu do kupy 😅🤩♥️

    OdpovědětVymazat
  2. Jeeee, to vypadá naprosto užasne! <3
    Sandra / http://shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá parádně, díky za inspiraci. :) Mylsím si, že dobře sladit jednotlivý nábytek může být celkem dřina, obzvlášť když použijete nějaké výraznější barvy. Ale u vás to podle mě perfektně sedí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Luxusní, nikdy bych nevěřila, že se mi bude zelená sedačka v interiéru tak líbit. Nebo tedy lépe řečeno smaragdová barva. Je to vážně moc krásné a děkuji za takovou inspiraci, která se mi bude hodit při zařizování našeho nového domku.

    OdpovědětVymazat
  5. Hezká inspirace, osobně se mi nejvíce líbí sedačka, ta barva je skvostná! My se taky s partnerem odhodláváme k rekonstrukci a zatím koukám na všelijaké fotky a zatím se mi nejvíce zamlouvá obývák ve stylu provence.

    OdpovědětVymazat
  6. Hlavně se mi líbí ty parkety. To už má dneska jen málokterý byt, protože všichni to v minulost vytrhávali jak vzteklí. My, když jsme kupovali byt v Praze na Žižkově, tak jsme prostě taky chtěli parkety, protože to mám jako vzpomínku na dětství. A nakonec jsme našli. Máme zrekonstruováno a já už teď tady kupuji i různé koupelnové doplňky. Zkrátka a dobře finišujeme. :)

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥