moje vysněná kuchyň // INSPO.

29. srpna 2020

Ještě sice nemáme ani klíče (to se bzy změní!), ale mám tu první dávku inspirace na nové bydlení. Postupně chci přidat články na všechny místnosti, které budete rekonstruovat a zařizovat. Pro vás to může sloužit jako inspirace, pro mě jako uložení nápadů podle kterých chceme bydlení vytvářet. Dneska bych začala jednou z nejdůležitějších částí bytu a to kuchyní. Sice už mám kuchyň vybranou, ale chtěla bych vám přidat fotky, z kterých jsem čerpala inspiraci. Veškeré fotky hledám na Pineterestu, což je moje oblíbená aplikace, která mi vždy dodá nápady. Pokud hledáte nějaké tipy, jak si zařídit bydlení, doporučuji čerpat právě tam. Najdete tam inspiraci z celého světa, všech stylů a rozpočtů.

Celé zařizování nového bydlení má pro nás pár základních pravidel. Chceme to vzdušné, jednoduché, v neutrálních barvách s občasnými výraznými prvky. Hrozně si přejeme to, abychom se tam cítili příjemně, pohodlně a prostě jako DOMA. Co se týká rekonstrukce budeme volit obklady, varianty a styl, který bude jednoduchý a nechceme se moc držet trendů, které stejně budou za pár měsíců pryč. Spíše se chcem řídit tím, co se nám líbí a tím, co nevyjde jen tak z módy a z našeho vkusu. 



Obklady za kuchyní bych si přála úplně jednoduché. Menší bíle a vystouplé dlaždice. Bude se to krásně hodit k dřevěné desce, která bude spíše do teplejších odstínů.


Podle mě je celkem těžké, aby tento styl kuchyně nebyl příliš do venkovského stylu, což mě osobně se nelíbí. Nechci se doma cítit jako na chalupě a spíše se mi líbí modernější styl. Proto zvolím modernější úchytky, spotřebiče a digestoř. Tím tomu dám vibe, který přesně chci.


Bambusové nebo ratanové stoličky k baru jsou pro mě #musthave kousek k barové části mojí nové kuchyně. Už mám nějaké dokonce vyhlídnuté a budu je nejspíše příští týden objednávat. Tak jsem moc ráda, že jsem je sehnala i tady v Česku. Nebudou sice úplně stejné jako na obrázku, ale podobné. Chtěla jsem totiž, aby měly opěrku na záda pro pohodlnější sezení.


Na jedné zdi v kuchyni budu mít jen police. Což se mi hrozně líbí a myslím, že kuchyň bude díky tomu daleko více vzdušná a prostorná. Na police si dám talíře, hrníčky a krásně si to nazdobím kytkami.


Baterie a veškeré úchytky budeme volit v černé a matné variantě, což je úplně krásný detail, který dá kuchyni moderní vzhled. Bude to výrazný prvek, aby bílá kuchyně nebyla úplná nuda.


Většinu doplňků si přeji v dřevěné nebo ratanové variantě. Připadá mi to domácí, útulné a hlavně kvalitní dřevěné kousky vydrží opravdu dlouho. Hrozně se mi líbí dřevěná prkýnka a tyhle úložné nádoby s dřevěným víčkem. 

To je inspirace na mou vysněnou kuchyň. Neřekla jsem vám teda úplně všechno, ale taky pro vás chci nějaké to překvapení. Určitě sledujte můj YT kanál, kde už od příštího týdne budu přidávat stěhovací vlogy. Napište mi, jakou další inspiraci na místnost chcete vidět v dalším článku.

5 komentářů

  1. Tak to je nádhera! Přesně taková by se mi taky líbila :))

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá skvele! Uz jsem moc zvědavá na tu vasi. <3
    Sandra / http://shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den,moc se mi líbí vaše kuchyň , tento článek i fotografie mi inspirací pro vylepšení interiéru moji kuchyně i jídelního koutu. Proto jsem na internetu na těchto webových stránkách tady jsem objevila několik moc pěkných kousků. Máte těmito stránkami zkušenost. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Takové to zde originální doplňky do kuchyně mohou být zapojeny do zábavy. Zkuste například keramické nože s neobvyklým designem, které jsou nejen ostré, ale i stylové. Další možnosti jsou kreativní stojany na nádobí, které tvoří umělecký počin z kuchyňských nástrojů. A co třeba magnetický držák na koření, který zároveň slouží jako dekorace na lednici? Originální doplňky do kuchyně zpříjemňují vaření a navíc dodávají vaší kuchyni jedinečný šmrnc.

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥