REBARBOROVÝ KOLÁČ // recept

25. června 2020



  • 200g špaldové celozrnné mouky
  • 2 vejce
  • 1 PL skořice
  • 2 PL kokosového oleje
  • 5 PL sirupu (podle chuti)
  • 1/2 kypřícího prášku
  • trochu rostlinného mléka (podle hustoty)
DALŠÍ VRSTVA 
  • 2ks Rebarbory
  • 300g tvarohu
  • 5 PL sirupu (tvaroh udělejte trochu sladší, protože Rebarbora je bez chuti)
  • vejce
  • 1 PL vanilkového pudinku (PRÁŠEK!)
DROBENKA
  • 1 balení sušenek (já kupuji ovesné Zuzanky v Lidlu)
  • 3 lžíce oleje (může být Ghí, nebo třeba kokosák)

Ingredience na těsto pořádně smícháme a podle hustoty přidáme rostlinné mléko. Těsto vložíme do formy vyložené pečícím papírem. Připravíme si další vrstvu. Tvaroh smícháme se sladidlem, vajíčkem a pudinkem. Vše promícháme a dáme nahoru na těsto. Rebarboru si nakrájíme na cca 2 cm široké kostičky a dáme ji nahoru na tvaroh. Rozdrtíme si sušenky, rukama do nich zapracujeme olej a potom dáme drobenku nahoru na koláč. Pečeme ho zhruba 45 minut na 175 stupňů. Záleží na troubě. Potom koláč nechte vystydnout a až potom podávejte.

2 komentáře

  1. Ooh, to vypadá super. Jen škoda, že nám doma nefunguje trouba :(. Hrozně ráda bych si něco upekla, ale bohužel nemůžu. Mám akorát mini troubu, kam se mi toho moc nevejde.

    Verča ze Ztracena v Praze | KDYŽ SI ZAMILUJETE KABELKU A DŽÍNY... | OOTD

    OdpovědětSmazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥