ŠPALDOVÁ PIZZA // r e c e p t

9. února 2020


TĚSTO
  • špaldová celozrnná mouka 200g 
  • 2 vejce
  • 2 špetky soli
  • 1 polotučný tvaroh (250g)
  • 2 lžíce olivového oleje
NA OZDOBENÍ 
  • vysokoprocentní šunka (já omezuji maso, tak jsem si dala místo šunky Mozzarellu a bylo to taky skvělé)
  • rajčata
  • kečup, nebo rajčatový protlak
  • paprika
  • žampiony
  • sýr dle chuti
  • koření na pizzu
Tekuté ingredience na těsto smícháme dohromady. Poté přidáme pomalu mouku a pořádně promícháme. Těsto nakonec vypracujeme v ruce a roztáhneme ho prsty na plech. Tohle množství těsta vystačí klidně i na větší plech. Potom už jen pizzu ozdobíme a dáme péct zhruba na 25-30 minut na 180 stupňů. 




6 komentářů

  1. Mňam! Hneď som dostala chuť na kúsok pizze <3 tento recept si jednoznačne zapíšem :)
    Brinora.sk

    OdpovědětSmazat
  2. Vypadá báječně, budu určitě muset vyzkoušet! :))

    OdpovědětSmazat
  3. Tak ta vypadá naprosto delikátně ♥

    OdpovědětSmazat
  4. Pizzu jsem pekla tuto sobotu a byla moc dobrá, máma mi ji moc chválila, jen si myslím, že jsem to těsto měla více roztáhnout, asi je lepší ho mít úplně tenké, nebo? Měla jsem ho skoro přes celý větší plech. Děkuji za recept! :)

    OdpovědětSmazat
  5. Ahojky, pizzu som piekla dnes na obed, ale akosi nám s tatinom nešla �� neviem, čím to je, ale cesto sa neprepieklo a ani nám veľmi nechutilo... Myslím si však, že to je najmä spôsobené tým tvarohom��Minule som robila žemličky s cottage podľa aktinu, a chuť aj konzistencia bola podobná... Naozaj neviem, či sú naše chuťové poháriky také zlé, ale myslím si, že mliečne výrobky by do cesta asi nemali ísť �� ale na druhej strane bola sýta a zdravá, takže ti aj tak ďakujem za recept��

    OdpovědětSmazat
  6. Myslím, že to těsto musí být strašně tuhé. Normální těsto na pizzu je kynuté a tady není ani kypřící prášek. �� To musí být jako cihla.

    OdpovědětSmazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥