MRKVOVO-JABLEČNÝ VEGAN CHLEBÍK // recept

1. února 2020



TĚSTO
  • 2 jablka
  • 2 mrkve
  • 1 banán
  • 5 lžic sirupu (já použila čekankový)
  • polovina kypřícího prášku
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • 2 lžíce skořice
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 200g špaldové celozrnné mouky
  • trochu rostlinného mléka (podle hustoty)
CITRÓNOVÁ POLEVA
  • 2 lžíce bílého rostlinného jogurtu
  • šťáva z poloviny citronu
  • 3 lžíce sirupu (já použila čekankový)
Banán si rozmačkáme vidličkou a smícháme ho s nastrouhanou mrkví a jablky. Přidáme ještě kokosový olej, arašídové máslo a sirup. V druhé misce smícháme mouku, skořici, perníkové koření, rozemleté ořechy a kypřící prášek. Potom misky smícháme dohromady, podle hustoty můžeme přidat rostlinné mléko a těsto dáme do menší formy vyložené pečícím papírem. Chlebík pečeme cca 40-50 minut na 180 stupňů. Když chlebík vystydne, polijeme ho citrónovou polevou a necháme ztuhnout.


5 komentářů

  1. Vypadá úžasně, určitě vyzkouším! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzkoušeno a je úplně dokonaly, Peto jsi skvela, jen tak dál, toč, piš, cvič, jsi strašná motivace pro mě, už aby zase něco bylo ☺️��

    OdpovědětVymazat
  3. A zasa mi niečo chýba! Tentokrát tá múka, ách! Musím už zájsť do DM-ka na poriadny nákup alebo voľakde ♥ Tento chlebík vyzerá nesmierne úchvatne a lahodne a určite ho chcem vyskúšať počas nasledujúcich dní ♥ ☃❄❅

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
  4. Ten chlebík? Jedním slovem BOMBA!!! zmizel do druhýho dne :D

    OdpovědětVymazat
  5. Dobry den, vcera jsem si chleb upekla. Chci se zeptat, jestli po upeceni ma byt vevnitr mazlavy a jakoby lepivy. Pecu ho asi 1,5hod.a porad se mi zda vevnitr nedopeceny. Ale mozna to tak ma byt. Poradite, prosim?

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥