CO JSEM JEDLA // inspirace z mého talíře

5. října 2019

Dneska mám pro vás článek plný fotek se zdravými dobrotami, které jsem během posledních týdnů vařila. Vždycky vás články o jídle hrozně baví, tak snad načerpáte nějakou inspiraci a něco vyzkoušíte. Jde o hrozně jednoduchá jídla na přípravu, ale chutnají úžasně a patří mezi mé nejoblíbenější, které si připravuji opravdu často. :)

OVESNÁ KAŠE S PROTEINEM

Přišel podzim, takže období ovesných kaší je tu. Po několika měsících jsem si udělala tuhle snídani a byla naprosto boží. Do kaše jsem poprvé přidala i protein, který je přímo do takových jídel a kaše byla díky němu strašně jemná a rozpouštěla se na jazyku! Nahoru jsem dala mražené maliny, které se v horké kaši krásně rozpustily. Přidala jsem ještě Cheat spread z Aktinu s příchutí Banana Bread, což je to nejlepší máslo, jaké jsem kdy měla! Kaši jsem zalila ještě sirupem od Bodylabu s příchutí bílé čokolády a dokonalá sladká snídaně v šedivém dnu byla na světě. :)


FALAFEL S PEČENOU ZELENINOU A HUMMUSEM

Můj nejoblíbenější rychlo-oběd, který je úplně bez starostí je pečená zelenina.
Tentokrát jsem použila batáty, brambory, červenou řepu a celer. Všechno jsem nakrájela na menší kousky, zakápla jsem ji olivovým olejem, zasypala oblíbeným kořením na americké brambory a dala péct do trouby. Tuhle směs nechám v troubě většinou 35 minut, na 250 stupňů. Během pečení ji samozřejmě kontroluji, zda se mi zelenina nepálí. Většinou k této příloze hodím buď veggie burgery, nebo falafel. Společně s Hummusem je tohle jedno z mých nejčastějších jídel, které si v týdnu připravuji. 

TOUSTÍKY S LOSOSEM A AVOKÁDEM

Tohle byla taková dobrota. Celozrnné toustíky jsem namazala kozím sýrem od Lučiny, který jsem objevila nedávno a od té doby ho kupuji pořád, je úžasný! Na jeden toustík jsem dala polníček a uzený losos, který mám hrozně ráda. Na druhý jsem jen rozmačkala avokádo s nakrájenými Cherry rajčátky, osolila, opepřila. Určitě vyzkoušejte tuhle kombinaci. Ideální na brunch, nebo rychlou véču.

ZELENÉ SMOOTHIE

Nikdy jsem nebyla nějaká milovnice smoothies, ale jelikož nemám v posledních měsících moc chutě na snídaně, dost často si udělám alespoň drink plný vitamínů.
Tohle smoothie jsem dělala z kupované, mražené směsi, v které je ananas, špenát, jablko a mango. Přidala jsem ještě lžičku prášku Maca, Supergreen a konopný protein. A den může začít!

BRUNCH PRO DVA

Tohle jsem tedy nejedla jen já, ale byla to snídaně pro dvě osoby. Vytvořila jsem tuňákovou pomazánku, kterou dělám úplně jednoduše. Smíchám jen tuňáka v olivovém oleji s bylinkovou Lučinou. Pomazánku jsem namazala na celozrnné pečivo, které jsem opekla na pánvi, aby bylo hezky křupavé. Do misky jsem dala bílý Alpro jogurt, fitness čokoládové lupínky a banán. No a samozřejmě nesmí chybět vajíčko a zelenina.

LÍVANCE S NEKTARINKAMI A MASCAROPONE

Vždycky když jedu na chatu, musím mamce připravit lívance, které tolik miluje. Většinou je dělám z tohoto těsta od Bodylab, které se vůbec nepřipaluje a s těstem se krásně pracuje. Takže moc doporučuji. :) Nahoru jsem dala nakrájené nektarinky, Mascaropone, které jsem osladila Flavdrops od MyProtein s příchutí bílé čokolády. Samozřejmě nesmí chybět ořechové máslo a sirup s příchutí slaného karamelu. Všechny tyhle dobroty najdete na mém Aktin seznamu oblíbenců. :) 

PEČENÝ LOSOS S BATÁTY A SALÁTKEM

Zase pečený oběd, který je hotový během chvilky. Lososa jsem jen omyla, zakápla olejem a posypala kořením na ryby. Batáty jsem nakrájela na kostičky a dala společně s lososem do trouby. Oběd byl během chvilky hotový a zase nesmí chybět Hummus a trocha zeleniny. :) Tentokrát jsem si udělala salátek z rajčat, červené papriky a polníčku. Do salátu jsem dala ještě salátovou Lučinu, kterou jsem si v poslední době moc oblíbila.

HOUBOVÉ ŘÍZEČKY S BRAMBOREM

Minulý víkend jsme byli na houbách a našli jsme dva plné koše. Hrozně jsem se na houby těšila. Baví mě jak sbírání, tak jejich konzumace! :D Mamka k obědu připravila houbové řízečky. I když to není nic moc zdravého, tak jsem vám tuhle dobrotu chtěla ukázat. A taky vám sdělit, že někdy si prostě dám i něco takového/smaženého, co úplně nezapadá do zdravého stravování. Ale bylo to výborné a myslím, že člověk by si čas od času měl na něčem pořádně pochutnat. Navíc tohle bylo ještě zaslouženě, po dvou hodinách strávených v lese hledáním hříbků. :)

4 komentáře

  1. Tvá jídla jsou pro mě vždy inspirací, jedním slovem nádhera! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá inspirace, když už tak nějak nevím, co jsem si do jídelníčku zařadila a nevím, co si uvařit :) Samozřejmě tyto jídla znám a už jsem je jedla, ale vždy po nějaké době zapomenu, že si něco tak chutného můžu udělat za pár minut a místo toho skuhrám, že vařím pořád to samé dokola :D
    Už se těším, až si zase koupím lososa nebo udělám tuňákovku, mňam!
    Určitě přidávej tento typ článků častěji, je to krása na to koukat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Poslední dobu už nevím co si dělat do práce za jídla, takže jsem si omrkla pár tvých receptu a zaujal mě losos takže jdu do toho a udělám si zase po dlouhé době něco úplně jiného :)

    OdpovědětVymazat
  4. Slots.lv is house to 195+ traditional, three-reel slot machines, all of which you can have the ability to|which you'll} play without spending a penny. If you’re right here to play slots for real cash too, 우리카지노 Ignition’s welcome bonus won’t disappoint. Their interface is beginner-friendly, and it’s a dream to make use of on smartphone devices.

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥