PRVNÍ MĚSÍC S VÝZVOU

9. srpna 2019


Jestli jsem se na něco těšila, tak to bylo psaní tohoto článku. Chtěla jsem se s vámi totiž každý měsíc podělit, jak jsem zvládla měsíc s  v ý z v o u  a třeba vás tím i trochu namotivovat ke cvičení a zdravému stravování.
Když jsme vypouštěli novou verzi výzvy, věděla jsem, že podle programu pojedu společně se slečnami, které se ke mně připojí. Těšila jsem se na nový začátek a na celou výzvu, protože cvičení a dodržování tohoto plánu mě vždycky nesmírně bavilo. Zhruba před měsícem a půl jsem se do toho pustila plná odhodlání a motivace. Plánovala jsem, jak začnu od začátku a výzvu dokončím až do dvanáctého měsíce. 
Mám za sebou první měsíc a jsem nesmírně h a p p y! Sice jsem ho dokončila později, než bych chtěla, kvůli dovolené na Sicílii a nemoci, ale mám splněno. Cítím se díky prvnímu měsíci daleko lépe. Když jsme novou verzi programu tvořili, bylo to dost náročné a veškerou energii a pozornost jsme věnovali pouze a jen tomu. Díky práci jsem celkem vypadla z mého režimu a nemohla jsem se dočkat, až se budu do cvičení budu moci opět pustit. 



Nejvíc dobrý pocit mám z toho, že zase cvičím a jím zdravě. Beru to jako součást mého života úplně automaticky. Už se celý den nepřemlouvám k tomu, abych si zacvičila, ale prostě počítám, že večer budu makat. Jsem už pár let team - večerní cvíčo. I když jsem několikrát zkoušela cvičit ráno, nebo dokonce nalačno. Asi až moc miluji moje pracovní, pomalá rána s kafíčkem. Raději makám večer, když už mám vše hotové. Obleču do sportovního, vezmu do ruky vytisknutý trénink a jdu cvičit. A nehodlám rušit moje milovaná rána. Navíc mám pocit, že když cvičím ráno, jsem pak celý den unavená, místo toho abych byla nakopnutá, jako většina lidí, kteří cvičí v dopoledních hodinách, nebo dokonce  hned po probuzení. Tohle se u mě asi nikdy nezmění a jsem na to zvyklá.

První měsíc jsem se měla podle plánu zaměřit hlavně na pitný režim. Ten mi dělá problém odjakživa a když na něj nemyslím, odpoledne si lehám s migrénou a nejsem schopná ničeho. Právě tomu chci pitím vody předejít a musím říct, že tento měsíc se mi to vážně povedlo a jsem ráda. Celkově mi přijde fajn se zaměřit vždy na daný problém a věnovat mu pozornost, protože ho daleko dříve odstraníme, než kdybychom se měli soustředit na dalších milion pravidel a věcí a nedotáhli nic do konce.
Jelikož mám Ember, výzva co se týká chůze mi v prvním měsíci nedělala žádný problém. Jsme na chůzi zvyklé a dost často jsme s Vláďou a Ember jen tak vyrazili do Prahy a celý den jsme se pcoházeli. Můžu určitě doporučit Stromovku, kterou jsem si v poslední době vážně zamilovala a je to ten nejkrásnější park, jaký jsem kdy viděla. Bydlet někde poblíž, tak mě to možná donutí chodit běhat! :D Denně se vydáme minimálně na jednu delší procházku k rybníku. Od doby, co Ember mám, tak se cítím daleko víc fit už jen díky našim procházkám. Je to moje nejvěrnější parťačka. Díky ní mají procházky větší smysl a navíc je za každý pohyb hrozně vděčná a o to víc to člověka baví. :)


Zdravější volba jídla bylo pravidlo, které jsem dala do prvního měsíce záměrně. Jde o to, že většina lidí má tendence začít hrozně striktně dodržovat nějaký přísný jídelníček a po pár dnech to vzdají, protože je to moc náročné a hlavně omezující. Já na to jdu jinak. Daleko dál to dotáhnete, když si ze začátku budete uvědomovat, že si můžete dát i zdravější varinaty vašich "junk food". Například burger. Existuje třeba i rostlinná varianta, nebo domácí, který si můžete udělat trochu méně mastnější. Nebo karamelové Frappé ze Starbucks. Co raději zvolit ledovou kávu, nebo si doma rozmixovat led s kávou a máte hned osvěžující pití bez tuny cukru. Je hrozně důležité si tyto možnosti uvědomovat a sám se rozhodnout, co bude pro naše tělo vhodnější a jak se budeme po takovém jídle/nápoji cítit. Nic si prosím nevyčítejte, tak to nemyslím. Ale já sama na svém těle pozoruji, že když jím "nezdravě", jsem daleko více nafouklá, unavená a mám horší náladu. A podle mě nejsem jediná. 


Změnilo se u mě to, že nemám po ránu vůbec chuť k jídlu. Není to pravidlem, ale většinou hned po probuzení nejím a dávám si větší jídlo až za pár hodin. Mezitím se klopím vodou, udělám si kávu k práci a když cítím, že už bych se s chutí najedla, něco si připravím. Nejčastěji míchaná vajíčka se zeleninou. Při nejlepším to vše zamotané do celozrnné tortilly! 
Díky tomu, že jsem přestala jíst hned po probuzení, můžu konečně chodit na brunche bez toho, abych měla pocit, že po cestě hladem umřu! :D Takže si to moc moc užívám a za tento měsíc jsme byli hned několikrát. Nejvíce nám chutnalo u Letné v Bistru 8. Měla jsem tam neskutečné lívance a určitě se tam brzy vrátíme.


Baví mě, že si můžu celou výzvu vytisknout a mít ji vždy po ruce. Dokonce jsem viděla, že některé slečny, které podle výzvy jedou se mnou, na ní mají krásné desky, sešity a podobně. Takže v tom bych se určitě chtěla pro další měsíc polepšit a taky si něco podobného pořídím. Určitě to bude daleko přehlednější a praktický. Pokud s sebou nechci tahat papíry, stačí si na PC nebo mobilu otevřít členskou sekci s výzvou na našem webu a během pár sekund vím, co cvičit. 

A jak vypadají vaše domácí workouty? :D Vláďa mě vyložene motivuje tím, že se válí na gauči a Ember mi neustále nosí balónky! :D Ale i tak jsou to moje nějvětší lásky.

Asi vás nejvíce zajímá info ohledně cvičení. Tento měsíc mám za sebou 13 tréninků. S tím, že první tři týdny byly po třech cvičení za týden a poslední týden byl už po čtyřech. Což mi upřímně vyhovovalo nejvíc. Do toho jsem si dala ještě cvičební video na zadek a nohy, které můžete zařazovat podle potřeby. Musím říct, že moje programy mám hrozně ráda v tom, že nemám pocit, že bych zanedbávala nějakou část těla. Protože, když jsem dřív cvičila jiné plány, přišlo mi, že cvičím furt jen zadek, nebo kardio. Naopak při mých plánech je to taková směska všeho, která mi strašně vyhovuje a myslím, že mě o to víc posouvá k lepším výsledkům a pocitu ze sebe.
Největší záhul byl pro mě trénink na ruce s názvem "P E V N É   R U C E". Už tak jsem věděla, že to bude masakr. Ovšem když jsem na chatě měla jen činky s váhou 4 kila, myslela jsem, že při cvičení umřu! Vím i od dalších holek, že byl pro ně tento trénink vážně výzvou, ale je to jen díky tomu, že my holky máme tendenci cvičit převážně dolní partie a ruce zanedbáváme. Tímto tréninkem jsme to určitě dohnaly!
Celý měsíc jsem cvičila vážně jen podle výzvy, nedala jsem ani jedno video z YouTube, nebo trénink z jiného programu a pořád se na další cvíčo těším. Vážně mi to vyhovuje. Už jen díky tomu, že nemusím cvičit několik hodin. Stačí půl hodinka párkrát do týdne a mám lepší výsledky, než když jsem chodila do posilovny! :D :)


Myslím, že tento článek je už pořádně dlouhý. Chtěla jsem vám ještě přiložit článek od Val, v kterém píše o výzvě. Potom mám pro vás její video, video od Verči Emči a příspěvek na Instagram od Maky. Pokud chcete další recenze na výzvu, nebo další motivaci, určitě se podívejte i na holky, které makají s námi. Vždycky když se mi nechce, vzpomenu si na to, že makají se mnou a v tu ránu jsem oblíklá do sportovního a jdu pro sebe něco dělat. :)

No a já dneska začínám druhý měsíc. Plná odhodlání, motivace a energie pokračuji a vám moc děkuji za přečtení dnešního článku, na který jsem se moc těšila. 

Pokud se chceš k nám všem do výzvy přidat i TY, najdeš ji - t a d y. Začít můžeš kdykoliv. :)

4 komentáře

  1. S dodržováním pitného režimu mám také problém. Jediné co se mi osvědčilo je to, mít po ruce flašku. a tím myslím ale litr a půl. Když ji mám neustále po ruce, tak jsem schopná za den vypít i přes dva litry a to je pro mě pokrok. Teď to trochu zanedbávám. Ale když jsem to dodržovala, tak jen díky dodržování pitného režimu jsem zhubla. Je mi jasné, že jsem se jen odvodnila, ale i tak mám radost :)
    Co se týče zdravého jídla, tak jsem marná. Já miluju ty prasárničky a dortíčky a tak. Ale je fakt, že jsem do svého jídelníčku zahrnula mnohem více zeleniny, ovoce a jídel, které jsou bohaté na bílkoviny. Taky jsem díky 14 dnům s tabulkami zjistila, že patřím mezi lidi, kterým stačí méně sacharidů, ale potřebují více tuků.
    Jinak já cvičím s Jillian, protože je zdarma a hlavně vím, že už od třetího dne s ní cítím pokroky ve výdrži a taky vím, že nezanedbávám vyloženě žádnou část. A taky mě baví. Vyhovuje mi i ta délka. Jinak jsem team cvičení ráno. Jakmile si nezacvičím hned ráno, tak si už nezacvičím vůbec :D
    Na tvůj program jsem koukala a vím, že je na něj mnoho chvály a třeba časem si ho pořídím, ale zatím mi vyhovují volně dostupné videa :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný článek Peti, já končím druhý týden s výzvou a moc mě to baví! Pitný režim byl u mě též vždy boj, teď to je ale mnohem lepší... těším se na další týdny a měsíce s Tvou výzvou..

    OdpovědětVymazat
  3. Díky tobě jsem motivovaná čím dál víc, máš skvělé videa i články a já ti děkuju! Snad se mi konečně podaří shodit :))

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥