PERNAMENTNÍ ŘASY

19. července 2019

Já jsem hrozný extrém, co se týká všeho. A to i mého vzhledu a pečování o sebe. Mám období, kdy jsem ráda za moje vlasy, které rostou a žijou si svým životem. :D No a co, že nemají tvar, no a co, že by potřebovaly trochu úpravy. Jsem na ně zvyklá. Jde mi culík, drdol, je mi pohodlně. Jenže pak přijde chvíle, kdy ze sekundy na sekundu začnu přemýšlet úplně jinak a potřebuji změnu a zásah odborníka. Hned teď. Brouzdám hodiny na Pinterestu a hledám inspiraci. Vyhledávám všechny možný salóny v Praze, čtu na ně recenze a objedávám se. Proto jsem si pro vás připravila dva články. Jeden na téma řas a druhý na téma vlasy, který vyjde nejspíš během zítřejšího dne.


Je to pár let zpět, co začaly frčet pernamentní řasy. Upřímně. Nelíbilo se mi to a přišlo mi to tak strašně nepřirozený. Všechny holky, které jsem v té době viděla s přidělanými řasami byly přehnané, řasy měly strašně dlouhé a dost často hodně vypadané. Nepůsobilo to hezky a proto jsem nikdy ani nepřemýšlela, že bych si něco takového nechala udělat taky. Já sama mám svoje řasy dlouhé, celkem husté a to vše díky mojí mamince. Jelikož nechodím do práce a pracuji z domova, nemám úplně tak potřebu se malovat a dost často chodím celý den s mastným staženým culíkem a bez makeupu. V posledních měsících se mi dělo to, že jsem chtěla udělat nějakou věc a skoro vždycky mě odradilo to, že bych se "musela" malovat. Přesně tohle mě utrvdilo, že se nechci malovat vůbec. Nebaví mě to, nemám to ráda a otravuje mě to. Zrovna jsem narazila na Facebooku na jednu slečnu, která měla řasy přímo nádherné, ale tušila jsem, že nejsou její. Hned jsem ji napsala a zeptala jsem se, jestli jsem to uhádla správně. Dozvěděla jsem se od ní všechny informace, které jsem potřebovala a začala jsem o tom reálně přemýšlet. Protože nabídka toho, že se nebudu muset malovat byla strašně lákavá.

PŘEDTÍM BEZ ŘAS
Nechala jsem si to projít hlavou, podívala se na práci salónu a jelikož se mi jejich práce hrozně líbila a nebylo to nic přehnaného, objednala jsem se na konec měsíce.
Nečekala jsem, že se budu jednoho dne doma nudit, zrovna se podívám na Instagram a uvidím tam storíčko, že mají ten den volno v pět odpoledne. Neváhala jsem ani sekundu a hned napsala, že dorazím. Byla jsem pěkně nervózní, jak to dopadne a jestli to nakonec nebudeme sundávat. Poslední co jsem chtěla bylo vypadat jak nějaká barbína. Spoléhala jsem na recenze a doufala jsem, že mě kosmetička odhadne na normální holku, která jen nechce používat řasenku. Ne na nějakou přehnanou holku, která chce efekt umělých řas.
Když jsem dorazila na místo, slečna se mě zeptala, jak si řasy představuji. Ukázala jsem tento obrázek, který jsem našla na internetu a doufala jsem, že to tak nějak půjde. 


Ještě jsem si mohla vybrat do jakého tvaru chci řasy nalepit. Myslím, že bylo na výběr z pěti variant. Nakonec jsem se rozhodla pro kočičí efekt, což znamená, že máte směrem k vnějšímu koutku oka delší a delší řasy a vytváří to hezký pohled. Potom si ještě můžete vybrat hustotu řas. Existuje varianta řasa na řasu, což je základní. Ovšem o té jsem četla, že řasy po aplikaci hodně vypadávají. Proto jsem zvolila další stupeň a to 2D. Pak existují samozřejmě ještě další. 3D, 4D a myslím, že dokonce 5D.
Potom už jsem si jen lehla na lehátko a pustili jsme se do aplikování řas. Kosmetička mi řekla, že celou dobu nesmím otevřít oči. Nejdřív jsem si říkala, jak je to super, ale po dvaceti minutách mě to přestalo bavit a modlila jsem se, ať už přidělává poslední řasu a můžu jít. Né, že by to nějak bolelo, nebo tak, ale já obecně nemám ráda procedůry, kde človek jen leží, čeká, nebo čumí do zdi, zatímco se o něj někdo stará. Aplikaci skoro necítíte. Tedy pokud máte pořádně zavřené oči, jinak to může malinko pálit. Někdo může mít dokonce alergickou reakci, ale když jsem se ptala kosmetičky, tak říkala, že za čtyři roky, co řasy dělá se jí to ještě nestalo.

Když jsem měla řasy hotové a zvedala jsem se z lehátka, bála jsem se toho nejhoršího, ale když jsem se viděla v zrcadle, nemohla jsem uvěřit, že jsem to já! :D
Měla jsem fakt radost, kosmetička mi totiž říkala, že když si člověk dělá řasy poprvé, nemusí to být úplně podle jejich představ, protože ne vždycky se správně pochopí. Ovšem mě to aplikovala přesně tak, jak jsem si přála.
Určitě vás zajímá cena. Při první návštěvě se aplikuje celý set, takže je to dražší. Mě to vyšlo na 1500,- korun. Doplnění na které se chodí při nejlepším za tři týdny už stojí méně. Ty moje řasy okolo nějakých 800,- myslím. 
Pokud Vaše kosmetička používá kvalitní lepidlo, řasy by měly padat minimálně. V jednom videu jsem viděla, že každá kosmetička má podobné lepidlo, ale liší se to tím, zda má dostatek klienteli, protože lepidlo vysychá a má určitou trvanlivost. Taky záleží na tom, jaké řasy používá a jestli jsou to kvalitní produkty. Od toho se určitě liší pak i výsledná cena za řasy, ale já si raději připlatím, než měsíc chodit jak vypelichaná. :D To už bych ty řasy vůbec nemusela mít, protože ty moje přírodní nejsou vůbec tak strašný.


Prvních 24 hodin po aplikaci nesmíte řasy namáčet, česat kartáčkem, ani nic podobného. Schne lepidlo a mohly by se poničit a vypadat. Poté se můžete o řasy začít starat. Klidně je i namočit, učesat speciálním kartáčkem, který jsem od kosmetičky dostala a mít krásný kukadla i po ránu! :D Ale samozřejmě to má i pár nevýhod. Nemůžete spát s obličejem zacpaným do polštářů, což je mimochodem moje oblíbená spací poloha. Nemůžete oči mnout rukama ani ručníkem, logicky. Nemůžete si dělat řasenku ani na spodní řasy, ale pro mě je to spíše výhoda. A odličovat se kolem očí můžete jen opatrně a to jedině přípravkem bez oleje.
Mě za celou dobu vypadla jedna řasa, mám je asi čtyři dny. Jen dneska v noci jsem byla strašně nervózní, nemohla jsem spát, mnula jsem si oči a ráno jsem měla na obličeji asi pět řas. Když jsem si je rozčesala, nebylo to ani vidět.

DRUHÝ DEN PO APLIKACI ŘAS
Určitě se mě budete ptát, kde jsem na řasách byla. Takže přikládám Instagram salónu v Praze, kde se můžete podívat na jejich práci a popřípadě se i objednat. Určitě doporučuji i salón, jsou tam milé kosmetičky a je vidět, že tomu rozumí. Zároveň dělají i obočí a klasickou kosmetiku, pokud by měl někdo z vás zájem. 
Dejte mi do komentářů vědět, zda se vám moje nové řasy líbí a jestli o nich taky přěmýšlíte, nebo je už máte. Budu se těšit u dalšího článku o vlasech.

10 komentářů

  1. Moc ti řasy sluší Péťo :-) Já jsem objednaná na úterý, řasy jsem už měla, ale vadilo mi, že si po ránu nemůžu promnout oči, tak jsem od toho upustila, ale nedávno jsem viděla svou starou fotku, kde je mám a zase mi to začalo hlodat v hlavě, až jsem se objednala :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Když jsi přidala první fotku s novýma řasama, tak jsem hned poznala, že je na tobě něco jinýho. :D A strašně ti to sluší!:) Líbí se mi, že jsou fakt decentní a díky tomu teď taky přemýšlím, že bych do toho šla. Představa, že si ráno nemusím malovat oči, je super! :D Musím se podívat po salonech v Brně. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tie riasy ti fakt pristanú, niekedy by som ich chcela vyskúšať aj ja :)

    OdpovědětVymazat
  4. Řasy ti sluší! Jen je u tohoto zkrášlení blbé, že jakmile je dáš pryč, tvoje právě řasy budou chudinky úplně zničené a vypelichane od lepidla :(.

    OdpovědětVymazat
  5. Teda, nádherný. Jak má hned člověk jiný výraz v obličeji. Moc ti to sluší a obecně jsem měla stejný názor jako ty ze začátku, ale teď posledních pár měsíců taky začínám uvažovat, ale nejsme si tak jistá. Věřím, že když jsou řasy udělané takhle jemné , tak musí slušet snad každému. 😊
    Michaela Cheetah

    OdpovědětVymazat
  6. Já nad nima přemýšlela. Ale dodnes mě odrazuje to, že ať už to v salonu udělaj sebelíp a sebepřirozeněji, stejně je to zátěž pro vlastní řasy a ty časem budou slábnout. Kámoška chodila snad přes rok, měla to nádherný, fakt dokonalá práce. Měla je fakt jemňounký, že to vypadalo 100% přirozeně, a stejně je pak sundala, protože potom svoje vlastní řasy skoro už neměla :(.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja mam rasy uz rok a pul, (zaroven v tom uz byla i pauza aby si rasy odpocinuly) a jsem s tim naprosto spokojena. Clovek co rasy ma lehce pozna na druhem jestli ma “nove” rasy nebo ne.

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravíčko Péťo! Moc ráda koukám na Tvá videa, jsi velmi inspirativní. Ale zkusila jsem Tvůj blog a bohužel se to nedá číst. :( Máš v textech strašně moc chyb, špatně interpunkci, podivný slovosled... Jistě by se to zlepšilo, kdyby sis trochu zopakovala pravopis a četla knížky! Jinak bych doporučovala držet se spíš videí, psaní není Tvá silná stránka. :/

    OdpovědětVymazat
  9. Péťo a slyšela jsi o Laminaci řas s botoxem? (Lashlifting)
    Pokud máš ráda přirozenost a své řasy máš dlouhé a spíš rovné a nevýrazné - ideální varianta.
    Tvé vlastní řasy se natočí, nabarví, jsou výraznější, objemnější a delší každou další aplikací. Není třeba ani používat řasenku.
    Pravidelným aplikováním je efekt super. Mé klientky jsou spokojené a vrací se.
    Jsou šťastné a šokované když otevřou oči po aplikaci, protože nevěří, co se dá vykouzlit z vlastních řas :))
    Aplikace trvá maximálně 1,5 hodiny.
    Opakuje se minimálně po 4 týdnech, dle potřeby.
    Můžeš mrknout na můj instagram na před a po (pro představu) :) @lash_brow_gabriela
    Můžeš napsat zprávu, kdybys o tom chtěla vědět víc :))

    OdpovědětVymazat
  10. Máš pravdu moc pěkný a hustý vlasy, co já bych za takové dala. Ja mám spíš opačný problém vlasy mi pořád padají a lámou se. Už jsem byla i na takové klinice kde se vlasy zabývají a i u trichologa. Jinak co se týká těch řas moc pěkná práce :)

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥