MATERIÁLNÍ RADOSTI, SNY A PŘÁNÍ

26. června 2019


Chtěla bych se vámi podělit o moje přání. Ať už radosti materiální, nebo věci, které bych chtěla změnit na sobě, či mém přístupu. Bude toho celkem dost. Řekla jsem si totiž, že začnu brát svůj blog opět jako svůj "deník", ke kterému se budu moci vždycky vrátit a kde se budu moci svěřit. A přijde mi super užitečné sepsat si, co vlastně chci na svém životě změnit, co chci začít a co si přeji pořídit. Mít cíle a odměny určené je podle mě hodně přínosné a člověka to motivuje k lepším výsledkům. A to je přesně to, co momentálně potřebuji.

BLOG

Já vím, na blog jsem tak nějak zanevřela. Stalo se to ve chvíli, kdy jsem dávala na můj Instagram anketu, kdo ještě čte články a kdo chce jen videa na YouTube. Anketa dopadla dost nečekaně a mě to demotivovalo, abych nějaké články vůbec tvořila. Vyšlo to na nějakých 90% pro videa a pouhých 10% pro články. Před pár měsíci jsem se na to hodně zaměřila a veškerou volnou chvilku jsem věnovala natáčení videí. Ovšem blog byl vždycky můj prostor a psaní byl takovou mou terapií. Napsala jsem si články o tom, co mě těší, nebo co mě tíží a když jsem článek dopsala, ulevilo se mi. Bylo to dost podobné jako chodit k nějakému psychologovi. 
Jsem člověk, který když začíná zase od začátku s něčím, čemu se už věnoval, potřebuje to překopat. Proto jsem věděla, že než se vrátím ke psaní, bude to nutné nastavit nový desing blogu. Pátrala jsem po internetu a hledala. Nakonec jsem ve skupině výzvy narazila na slečnu, která má krásný blog. Ta mě odkázala na web, kde jsou šablony a já se zamilovala do té, kterou tu mám teď. Snad se vám líbí a cítíte se tu dobře. 
Chtěla bych se tu věnovat tématům jako jsou problémy s jídlem, motivace, různé tipy ohledně zdravého životního stylu a zajet tu i pravidelné články, které budou vycházet vždy ve stejný den. Ale to ještě předbíhám. Momentálně budu ráda za to, když se dokážu týden v kuse blogu věnovat a bude mě to bavit. To bych si fakt moc přála a udělám pro to maximum.

UMĚT ZASTAVIT

Je to zhruba přes měsíc co jsem si něco uvědomila. Nedokážu zastavit a když něco dělám, v duchu už myslím na další povinost, nebo úkoly, co mě čekají. Už jsem se na to sice trochu zaměřila, ale pořád ještě cítím napětí, když mám jen tak sedět a nic nedělat. Hrozně mi na to pomáhá jóga a když cítím, že je moje hlava přesycená myšlenkami, čapnu mobil, pustím si pomalou hudbu a chvilku se protáhnu nebo si dám nějaké video s jógou. Zároveň je super soustředit se na přítomný okamžik a nemyslet pořád na to co bude. Je to pro mě sice těžší, ale pracuji na tom a chtěla bych se to naučit a plně to automatizovat. Myslím, že by to moje pocity a celkově můj život hodně zlepšilo.


CESTA PO EVROPĚ 

Sníme o tom společně s Vláďou. Chtěli bychom tento rok jet autem na měsíční trip po Evropě a dostat se až do Barcelony. Nikdy jsem nebyla v zahraničí déle, než 14 dní a proto se na to hrozně těším a jsem zvědavá, jaké to bude. Neumím ani vyjádřit pocit, který v sobě mám, když jen pomyslím na to, že si sbalím baťůžek a vyrazíme na měsíc za dobrodružstvím. Určitě bych vám z cesty natáčela i vlogy, plus bych fotila a psala články. Takže i z tohoto důvod bych chtěla strašně moc jet. Vezmeme s sebou i Ember, protože je to člen naší rodinky a moc by nám chyběla. Zároveň s ní není žádný problém, ráda jezdí v autě, takže si myslím, že to zvládne a užije si to společně s námi. Doufám, že do poloviny července už budeme na cestě, tak nám prosím držte palce ať zvládneme vše zařídit.
NOVÝ FOŤÁK

Můj velký sen, který mě momentálně motivuje úplně ve všem je nový foťák, který si přeji už několik let. Většinou všechno na Instagram fotím přes můj iPhone, videa natáčím na populární vlogovací kameru Canon PowerShot G7 X, ale cítím, že jídlo, nebo fotky na Instagram, ale foťák potřebujeme i na focení pro web, produktové fotky a spousty dalšího. Nejvíce mi vyhovuje fotoaparát Sony Aplha  6400, který je sice dražší a vychází na nějakých 28 tisíc, ale vůbec bych se nebála peníze do tohoto foťáku investovat, protože je to jeden z nejlepších na světě a má super recenze. Takže uvidíme u jakého nakonec skončíme, ale už se nemůžu dočkat na novou techniku.


CALVIN KLEIN PLAVKY

Vždycky mi dělalo problém vybrat si plavky, které mi budou sedět. Mám menší prsa, které nechci mít ještě menší díky špatné volbě košíčků. Zároveň jsem hrozně vybíravá na spodek plavek, protože mi všechny připadají buď jako bombarďáky, nebo jako skoro neviditelná tanga. Tím pádem mě vážně nebaví lítat po nákupních centrech sem a tam a jen si zkoušet plavky, které se stejně po jednom létu rozpadnou, nebo vytahají na zadku. Jednodílné jsem naštěstí našla v Roxy na Andělu, ale už zhruba měsíc jsem pokukovala na Internetu po dvoudílných a narazila jsem na Calvin Klein kolekci. Když jsem si je vyzkoušela na sebe, zamilovala jsem se a vím, že to jsou plavky, které tohle léto potřebuji. Vršek i spodek dohromady vyjdou na něco málo přes dva tisíce, ale krásně sedí a ten materiál! Kdo je má, nebo si je někdy vyzkoušel a má podobný problém s výběrem plavek, tak jistě ví. Ještě se sice rozhoduji, zda si koupit nějakou barvu, nebo zůstat u černých, ale značku a druh plavek je jistý. Tak se moc těším až si je koupím a vezmu si je někam k moři.



STRAVA, CVIČENÍ A VÝZVA 

Jak už jsem psala v samostatném článku o výzvě, pustila jsem se do ní taky a beru to jako můj nový začátek. Můj cíl je dokončit celý rok, každý den se překonávat a hlavně motivovat holky, které jsou ve výzvě se mnou. Může se přidat každý, takže pokud i ty chceš udělat něco pro své tělo, přivítáme tě mezi námi moc rádi. I když už nepočítám kalorie, ani makra, chtěla bych myslet na to, co jím a nechci, aby mi to bylo jedno. A to ani na cestách. Teď v létě nemám nemám moc často chuť do sebe cpát nějaké nezdravé potraviny, ale zase je více příležitostí chodit ven a jíst v restauracích, takže budu myslet na to, co si objednávám a nebudu se přejídat. Před pár dny mi Vláďa řekl, že mám tu nejlepší formu za celou tu dobu, co jsme spolu. Možná chtěl být jen hodný, ale je fakt, že se sama cítím vážně dobře ve svém těle a můj největší cíl je si to udržovat a jen se zlepšovat co se týká fyzičky. Největší problém v posledních měsících bylo hlavně to, že jsem neměla moc času sama pro sebe a celkem jsem se zanedbávala. Tak se budu snažit, aby k tomu už nedošlo a já byla občas trošku "sobecká". :D Určitě vám tady na blogu budu dokumentovat, jak se mi daří, předávat vám moje rady a snad se pochlubím i s nějakým progressem. Ale teprve jsem na začátku a všechno má svůj čas.

4 komentáře

  1. Milá Péťo, jsem moc moc moc ráda, že se vracíš zpět k blogu, protože mi přijde, že se poslední dobou všichni stěhují zpět na youtube.. ale blog má svoje kouzlo! Vím, o čem mluvím. Ráda se budu zase chodit a číst si tvé články. <3 Mám také radost, že tě inspiroval můj design a vybrala sis tenhle nový, je to pecka. :)
    Cestu po Evropě bych vám moc přála. Já jsem byla minulé prázdiny na měsíc v Anglii, teď letím na měsíc na Maltu, tak se také těším, jaké to tam bude.. a na zapisování mých zážitků z cest do článků!
    Foťák bych si také přála, ale říkám si, že nejsem žádná extra blogerka a instagramerka a buh ví co, abych do toho investovala tolik peněz. Ale půjdu na brigádu, tak uvidíme. Zatím mám na mém wishlistu iWatche, z těch jsem úplně unešená. Navíc by mi moc pomohly v počítání kroků a spálených kalorií (třeba při naší společné výzvě!).
    Tak držím palce, ať to všechno klapne. <3

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
  2. Na tvá videa koukám strašně ráda, ať už jde o vlogy nebo cvičící videa, ale tvé myšlenky tady na blogu jsem četla taky ráda. Jde spíš o to, že videa jsou pro nás sledující "pohodlnější." :-) Ale kdo chce, tak si vždycky čas na čtení najde. Jako třeba já. Jinak musím říct, že ti to teď opravdu moc sluší! Slušelo ti to vždycky, ale teď mi přijde, že jsi opravdu srovnaná sama se sebou. :) Moc ti přeju, aby se všechna tvá přáni splnila a aby jsi mohla objevovat Evropu už s novým foťákem. Každopádně nepřestávej točit a začni psát zase i články, věřím, že se najde spousta čtenářů.

    OdpovědětVymazat
  3. Máš krásný blog a super články!:) Upřímně, dávám vždycky přednost psané formě, protože mi je to sympatičtější. Jinak, četla jsem i pár starších článků a jsou jedním slovem úplně skvělý! Moc se těším na další <3 Měj krásný den

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj taky mám skoro každoroční problém s výběrem plavek na léto. Ale vždy se mi nějaké povedou vybrat. A myslím že máš pěkná prsa. A že se nemáš za co stydět. Co tak koukám na modelky co chodí na různé takové zákroky úpravy prsou z různých důvodu tak nemají o moc hezčí prsa než ty.

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥